Tre snarveier til suksess

2018 Mar 14, 2018

Jeg jobber mye med å sette meg mål, og oppdager stadig nye «snarveier til suksess». I dag vil jeg dele tre tips, som jeg stadig vender tilbake til:

For det første: Jeg liker å gi meg selv en tjuvstart. Det handler om å få hjernen min til å tro at den har gjort mer enn den egentlig har, slik at terskelen for å komme i gang overvinnes raskere. 

Den enkleste måten å få til dette på, er ved å sette opp en gjøremålsliste, eller en såkalt «to do»-liste. Når jeg setter opp oppgavene som jeg må utføre for å nå mitt mål (enten det er snakk om å bli ferdig med regnskapet eller gå ned i vekt), sørger jeg for å sette opp et par småoppgaver som jeg allerede har gjort!

Det betyr at jeg kan gi meg selv den belønningen det er, å krysse ut allerede utførte oppgaver. Det gir hjernen min umiddelbar belønning, og gir meg også en slags følelse av mestring. Ved å gjøre dette, oppdager jeg som regel at det er enklere å ta fatt på resten av det som står på gjøremålslisten min.

Det neste trikset – og dette er kanskje det mest grunnleggende verktøyet jeg bruker, uansett hva slags mål det er snakk om – er å be om hjelp. For meg satt dette langt inne før jeg begynte å praktisere det på fast basis. Tidligere forbandt jeg det å be om hjelp med svakhet og utilstrekkelighet. Da passet det seg liksom ikke å be andre om hjelp. Jeg skulle klare meg selv.

Det var først da jeg oppdaget hvordan denne «fikse sjæl»-strategien holdt meg tilbake, at jeg var villig til å endre på det. Nå vet jeg at jeg aldri kommer til å vende tilbake til den tankegangen.

Å be om hjelp og gjøre ting i fellesskap er ikke bare mer meningsfylt. Det hjelper meg også til å nå mine mål raskere og bedre, enn om jeg skulle ha pønsket ut løsningene selv.

Så sent som i går, i anledning min egen 42-årsdag, ba jeg mine kjære Facebook-venner om hjelp. I år har jeg nemlig bestemt meg for å donere min bursdag til den veldedige organisasjonen Charity: water. Målet mitt er å samle inn like mange kroner som dager jeg har levd, det vil si 15.300 kroner. For å få til det, trenger jeg hjelp. Det ba jeg om i går, i denne Facebook-posten. Hvis du har lyst til å gi ditt bidrag eller hjelpe meg å nå målet, kan du klikke på linken – og del den gjerne med dine venner!

Det tredje trikset jeg ofte benytter når jeg har satt meg et mål, er å spore opp folk som allerede lykkes med det jeg har satt meg fore. Jeg forsøker å finne ut så mye som mulig om hvilken metode eller fremgangsmåte de har benyttet, og undersøker om jeg kan oppnå de samme resultatene ved å følge samme oppskrift.

Så langt har det hatt uvurderlig effekt. Resultatene jeg har fått ved å følge Spis deg fri og Bright Line Eating-metoden er bare ett eksempel. Og hvis du er nysgjerrig på å lese mer om mine resultater, kan du klikke her...

Hvis du drømmer om et lettere liv, vil jeg selvsagt anbefale deg å melde deg på mitt nyhetsbrev. Her deler jeg nemlig hver uke mine beste tips, som kan hjelpe deg i å lykkes. Helt gratis!

Snarveier til suksess var også temaet for ukens sending, som du kan se her:

Noe du lurer på? Send dine spørsmål til [email protected]. Alle får svar!

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen med noen du kan ha nytte av den…

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️