Vet du hva ordet påske betyr? 🐣

2018 Mar 28, 2018

Før vi begynner: Hvis du er på utkikk etter litt ekstra påskelektyre, kan jeg anbefale deg å laste ned utdraget fra boken Spis deg fri.

Klikk her for å lese – helt gratis!

La oss gjøre et lite eksperiment: Spør dine nærmeste, vennene dine på Facebook eller en tilfeldig forbipasserende hva de forbinder med påske. Jeg vil tippe at mange svarer hytteliv, skiturer og Kvikk Lunsj. Pluss påskegodt, lammelår og «noe godt i glasset».

Så kan du spørre de samme folka om de vet hva ordet påske faktisk betyr. Vet du hva ordet betyr?

Så kan du spørre de samme folka om de vet hva ordet påske faktisk betyr. Vet du hva ordet betyr?

Jeg hadde ikke peiling, så jeg måtte slå det opp. Da jeg leste fasiten måtte jeg smile litt…

Ordet påske kommer fra det hebraiske ordet pesach, som betyr «å gå forbi». I denne sammenhengen handler det om at Gud «gikk forbi» husene til israelittene da han drepte (!) egypterne, og dermed satte jødene fri fra slaveriet.

Påsken er altså en frigjøringfest. En hyllest til friheten!

Det bringer meg tilbake til utgangspunktet: Kanskje er du også blant dem som forbinder disse gule fridagene med alt som er godt. Eller alt som er søtt. Da tenker du kanskje: «Hvordan er det mulig å feire påsken uten noe av dette? Hva skal jeg gjøre hvis jeg ikke kan «kose» meg med [fyll inn dine påskefavoritter her]?!» 

Jeg har tenkt mye på det de siste dagene, for jeg vil så veldig gjerne hjelpe de menneskene som jeg vet sliter med å holde linjene gjennom denne høytiden. Jeg vet nemlig at det er mulig å navigere gjennom hytteturer, påskemiddager og skiturer uten å ty til verken mel eller sukker. For innerst inne er det egentlig ikke det jeg vil ha…

Derfor vil jeg stille deg dette spørsmålet: Hvordan ønsker du at påsken skal være?

For å finne svaret kan du tenke gjennom hva som virkelig betyr noe for deg. Er det viktigste det du putter i munnen? Eller er det egentlig samtalene og samværet med de menneskene du er glad i?

For min egen del er svaret enkelt. Jeg verdsetter friheten høyere enn alt. Friheten er det første jeg mister når jeg forlater mine fire linjer. Å bli slave av maten, cravingens og tankekjøret som følger med hvis jeg vender tilbake til «mitt gamle liv» er så lite fristende, at ønsket om å holde meg til linjene er enkelt. Men det er ikke alltid enkelt å følge! Da vet jeg at jeg må vende tilbake til de grunnleggende prinsippene: Vende tilbake til flokken min. Be om hjelp. Søke støtte hos de som forstår hvordan jeg har det.

Så hva sier du: Er du med på pesach denne påsken? Blir du med på å gå forbi godterihyllene, til tross for rekordlave hektopriser og rekordstort tilbud? Er du villig til å gjøre dette eksperimentet sammen med meg? Smake på friheten og frigjøre deg selv fra årelange påsketradisjoner?

Du kan risikere å våkne tirsdag morgen, klar for en ny hverdag, fylt med mestring og energi. På sikt kan du ende opp med et lettere liv. Da kan du tenke tilbake på påsken 2018, og vite at det var her det hele startet. Akkurat her. Akkurat nå.

Det er en tid for alt. Valget er ditt. Du bestemmer.

Husk at det du ser for deg i dag, er det stor sannsynlighet for at du kommer til å få oppleve. Det snakker jeg også mer om i ukens sending, som du kan se her:  

Og hvis du blir hva du tenker, er det selvfølgelig viktig å gi hjernen riktig påfyll gjennom disse dagene… Da kan jeg anbefale denne:

Klikk her for å lese utdraget fra boken Spis deg fri – helt gratis!

Har du spørsmål eller innspill? Jeg vil gjerne høre fra deg. Du kan alltid sende meg en epost på [email protected]. Alle får svar.

Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig god påske!
Beste hilsen Irina

ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles! Del gjerne denne bloggen med noen som kan ha glede av det. 

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️