Tankevekkende oppdatering fra New York

2017 Mar 29, 2017

Denne ukens nyhetsbrev blir litt annerledes enn vanlig. Jeg sitter på kaféen Wichcraft like ved Flat Iron-bygningen i New York og skriver dette, og kjenner stor takknemlighet over å få være en bitteliten del av Bright Line-bevegelsen.

For dette er virkelig i ferd med å vokse til en global «movement», med potensiale til å endre liv for den enkelte, og samtidig påvirke samfunnets syn på og kunnskap om overvekt. En av de viktigste brikkene i det arbeidet falt på plass denne uken, da Susan Peirce Thompson lanserte boken «Bright Line Eating» i New York. Jeg var tilstede på den historiske begivenheten, og tok mange notater i løpet av det halvannen time lange foredraget.

Susan er nemlig ikke bare forfatter og kursholder. Hun er først og fremst professor i psykologi, med et stort talent for å formidle forskningsbasert kunnskap på en pedagogisk måte. På tirsdag oppsummerte hun blant annet det vitenskapen vet om overvekt og fedme.

Her er noen av funnene:
* I 2030 vil 50 prosent av verdens befolkning være i kategorien «fedme», det vil si ha en BMI over 30.
* Gjennomsnitts-BMI for (amerikanske) kvinner er i dag 28.
35 prosent av amerikanske kvinner har en BMI på 30 eller over, det vil si «fedme» («obese»).
* The World Economic Forum har anslått at kostnadene knyttet til fedme vil være 47 billioner dollar (amerikanske trillions!) i 2030. [På norsk tilsvarer en billion tusen milliarder, det vil si en million millioner… Tygg litt på den.]

I USA gjennomføres det 200.000 fedmeoperasjoner («bariatric surgery») hvert år.
* Gjennomsnitts-BMI før operasjonen var 43.
* Fem år etter operasjonen er gjennomsnitt-BMI 32,3.
* Det betyr at et fåtall opplever å bli «normalvektige» (BMI =18-25) som følge av operasjonen.

Det samme viste en artikkel i Aftenposten tidligere i år. Klikk her for å lese artikkelen «Forskning: Få blir normalvektige etter fedmeoperasjon», som sto på trykk 27. januar 2017.

Siden oktober 2014, har 15.000 mennesker i 75 land tatt Bright Line Eating nettkurs, såkalte Boot Camps. 55 prosent av deltakerne har frivillig meldt seg til å bidra i Susans forskningsgruppe. 62 prosent av disse har gjennomført alle spørreundersøkelsene (jeg er en av disse!).

Det har gitt Susan og hennes team et utvalg på over 1500 personer. Disse er selvsagt ikke representative for befolkningen som helhet, men funnene er likevel oppsiktsvekkende:

* Av disse opplyser 87 prosent at de enten har klart å holde vekten, eller fortsatt å gå ned, etter endt Boot Camp. Ingen andre kostholdsprogram eller «slankekurs» kan vise til tilsvarende resultater!

Alle vet at forskningen ligger i etterkant. Vi som følger Bright Line Eating, vet at vi har funnet en løsning som fungerer. Nå spørs det bare hvor lang tid forskerne vil bruke på å bekrefte at vi har rett. Store verdier står på spill.

Hvis du er klar for å bli med på «the most successful diet program on earth», eller bare er nysgjerrig på hva denne livsstilen innebærer, kan jeg anbefale at du tester ut The 14 Day Challenge.

Klikk her for å komme i gang. Det to uker lange introkurset koster 29 dollar. Med på kjøpet får du tilgang på den nye appen The Daily Companion i en begrenset periode. Denne appen blir lansert senere i år.

Siden jeg vet at mange har trøbbel med å lese engelsk eller ikke er komfortable med den «amerikanske stilen», har jeg kjøpt rettighetene til å gi ut boken på norsk.

Tittelen på den norske utgaven blir Spis deg fri – med Bright Line Eating. Den lanseres i Oslo torsdag 24. august 2017.

Følg med i nyhetsbrevet og på FB-siden Spis deg fri for siste nytt om boken og lanseringen. Her legger jeg også jevnlig ut artikler, forskningsnytt og Bright Line Eating-vennlige oppskrifter.

Og som vanlig – send meg en mail hvis du har noen spørsmål! Alle får svar i nyhetsbrevet.

Ha en herlig dag!
Beste hilsen fra solfylte New York

ps. Hvis du er klar for å teste Bright Line Eating, kan du klikke her og melde deg på The 14 Day Challenge. Jeg vet ikke nøyaktig hvor lenge dette tilbudet vare, eller om det vil dukke opp igjen senere. Foreløpig har jeg fått beskjed om at 14-dagerskurset vil være tilgjengelig til utgangen av mars, i forbindelse med Susans boklansering.

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️