Rett inn på New York Times Best Seller List!

2017 Apr 05, 2017

Ellevilt! Boken Bright Line Eating gikk rett inn på New York Times Best Seller List, uken etter at den ble lansert i USA. Dette er en utrolig prestasjon. At en bokdebutant, som Susan Peirce Thompson klarer det, er enda mer ufattelig.

Den fantastiske nyheten gjør at jeg gleder meg ENDA mer til å lansere den norske utgaven, Spis deg fri, i Oslo 24. august 2017. Du er selvsagt hjertelig velkommen – jeg skal holde deg oppdatert!

Det har kommet inn noen spørsmål siden sist. Tone (48) skriver:
«Jeg meldte meg på 14-dagers opplegget (for snart to uker siden), men ser at jeg må vente litt over en uke før jeg kan begynne. Tror du jeg må bestille kurset på nytt eller kan jeg bare fortsette der jeg slapp? Rakk bare å se intro og litt til.

(…) Til frokost spiser jeg nesten alltid havregrøt med diverse chiafrø, cottagecheese, kanel og melk eller rismelk. Lurer på om usukret rismelk er bra eller er det for bearbeidet?

Det jeg har festet meg mest ved når det gjelder BLE er vel egentlig forståelsen av avhengighetsdimensjonen «addiction»-begrepet. I og med at jeg ikke kan betegnes som overvektig (med 5 kg for mye), men som jeg har nevnt i en tidligere mail strever enormt med å holde vekten og er konstant sulten, tenker på mat, leter etter noe i skapene, går att og fram mellom stue og kjøkken, planlegger unntak (som regel popcorn hver dag) og dessverre for mye vin for å ha noe å kose meg med og en «lur» idé om at det er bedre enn godteri og sukker. Føler meg som en idiot hver dag og skammer meg over livsførselsen.

Jeg har troen på at tre ordentlige måltider per dag er løsningen og det å kutte mel og sukker.
Dette var mange løse utblåsinger, men jeg tror kanskje jeg trenger å møte noen fysisk i en slags støttegruppe for å få ut fingeren. Du nevner at du er i en eller annen gruppe i Oslo. Har du noen å anbefale?»

Mitt svar til Tone:

Så lenge du ikke har kommet igang med selve 14-dagerskurset, kan du begynne når du vil. Og du kan gjerne bruke rismelk til frokost, så lenge den er usøtet. 1 porsjon protein tilsvarer 8 oz rismelk.

Når det gjelder din beskrivelse av avhengighetsdimensjonen, er det noe jeg kjenner meg veldig igjen i. For meg har den sosiale støtten i Bright Line Eating vært noe av det viktigste for å lykkes. Det høres kanskje usannsynlig ut at man skal klare å «connecte» med andre mennesker via nett og telefon, men gjennom Susans nettkurs og de lukkede Facebook-gruppene har jeg erfart at det faktisk er mulig.

Som jeg har skrevet tidligere, går jeg også i et 12-trinnsfelleskap sammen med voksne mennesker som jobber med seg selv for å få større frihet i eget liv. Det finnes ulike grupper over hele landet, inkludert for mennesker som sliter med å etablere gode vaner rundt mat.

Klikk her for å se en oversikt over alle typer 12-trinnsfellesskap og andre selvhjelpsgrupper på nettsidene til Selvhjelp Norge.

Send meg en mail hvis du bor i Oslo og har lyst til å bli med meg på et møte en gang.

* * *

Grethe (46) har sendt meg en mail. Hun skriver:

«Hei, lurer på om det er mulig å «skeie ut» med dette programmet? Spør fordi jeg har en jobb som av og til innebærer reise og middager med vin etc. Er også glad i et glass god vin i helgene, bør jeg kutte det helt ut? Vil gjerne være med på 14 dagers challenge, med oppstart etter påske:)»

Mitt svar til Grethe:

Jeg lurer på hvilke ord jeg skal velge for å formulere meg riktig… Det er mulig å «skeie ut» på dette programmet, som du skriver. Men det er ikke å anbefale, hvis jeg kan si det sånn.

Bright Line Eating handler ikke om perfeksjon. Det handler om å være «unstoppable» – å ikke gi seg. Hvis du snubler, kan du velge å ta vare på deg selv med kjærliget og egenomsorg, stable deg på beina igjen og fortsette fremover. Men et tankesett som sier «jeg skal bare holde ut til lørdag, for da kan jeg skeie ut med pizza og godteri» er ikke forenlig med dette kostholdet. Da lar vi sabotøren eller «avhengighetspersonligheten» ta over kontrollen på hjernen. Ser du forskjellen?

Når folk spør meg hvordan jeg skal klare meg uten sukker og mel «resten av livet», er det som om jeg ikke har mulighet til å sette ord på det. Bright Line Eating kan nemlig ikke forstås eller forklares. Denne livsstilen må erfares! Når jeg kjenner på det overskuddet og energien jeg får gjennom å holde meg til de klare linjene, er jeg ikke fristet til å bryte dem.

Så enkelt – og så vanskelig! – er det. For før jeg kommer dit, må jeg være villig til å gi slipp på gamle strategier for kos, nytelse, trøst og sosialt samvær. Det er ingen enkel oppgave.

Så vil jeg også si noen ord om vin, for jeg vet at mange lurer på det: Bright Line Eating har ikke et totalforbud mot vin. Men – det er anbefalt å kutte ut vin så lenge man holder på å gå ned i vekt. For å få full effekt av The 14 Day Challenge, vil jeg også anbefale at du kutter ut alle former for alkohol i disse to ukene.

Som jeg skrev i mitt forrige nyhetsbrev, er ikke The 14 Day Challenge-tilbudet tilgjengelig lenger. Hvis du allerede har meldt deg på, er det ikke noe problem, da kan du starte når du vil.

Hvis du er klar for å sjekke ut Bright Line Eating likevel, kan jeg anbefale deg å melde deg på en Boot Camp. Påmeldingen åpner i disse dager. Send meg en mail hvis du er interessert, så skal jeg sørge for at du får den oppfølgingen du trenger for å lykkes. Du vil også bli lagt til i den norske FB-gruppen for alle som følger Boot Campen. Dette er et vitalt og fantastisk forum, der vi støtter og hjelper og heier på hverandre hver eneste dag. Vit også at Susan lover deg pengene tilbake innen en viss tid, hvis du oppdager at dette ikke er for deg.

Til slutt vil jeg også gjøre oppmerksom på at jeg får en «vervepremie» hvis du velger å melde deg Boot Campen gjennom meg.

Jeg håper det var til hjelp, Grethe!

* * *

Så over til noe helt annet: Som du kanskje vet, har jeg en blogg som heter Shoppingfri. Her skriver jeg om små og store begivenheter, som inspirerer og gir meg frihet i hverdagen. Desto mer jeg skriver om Shoppingfri og Bright Line Eating, jo mer ser jeg at disse to temaene er knyttet tett sammen! For meg handler det om å finne tilbake til meg selv og det som virkelig gir meg glede.

Hvis du har lyst til å finne ut mer om prosjektet, så klikk her for besøke bloggen min eller klikk her for å titte innom FB-siden Shoppingfri.

Med det ønsker jeg deg en fortsatt fin vår!
Beste hilsen Irina

ps. Helt til slutt: Du har sikkert ETT argument som holder deg tilbake fra å gå «all in» på Bright Line Eating. Hva er det? Hva er den tanken, som stadig vender tilbake i hodet ditt, som overbeviser deg om at DETTE ikke er noe for deg? Jeg vil høre fra deg! Send meg en mail, så skal du få høre mine tanker i neste nyhetsbrev…

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️