«Ned 21,1 kg siden 1. august»

2018 Nov 01, 2018

Når noe er for godt til å være sant, så er det som regel det.

Det slagordet lærte jeg meg tidlig i min journalistkarriere. Spektakulære historier overlever nemlig ikke alltid faktasjekken. Jeg vet ikke hvor mange «kioskveltere» jeg fikk tips om, som til slutt endte opp som notiser. Det brennhete 1000-tipset viste seg ofte å være betydelig overdrevet. En god journalist skal finne ut av sånt ved å sjekke kildene.

«Never Check A Good Story» er derfor et populært slagord blant mediefolk. For hva skal vi rapportere om hvis alle de gode historiene viser seg å være Fake News?

Min erfaring er at vi ikke trenger å bekymre oss – verken de av oss som liker å fortelle gode historier, eller for de av oss som liker å lese gode historier.

Det finnes nemlig nok av «historier fra virkeligheten» som faktisk er sanne.

Nesten daglig mottar jeg tips og rapporter om ting som høres «for godt ut til å være sant».

Tidligere denne uken mottok jeg en slik melding, fra en kvinne jeg ikke kjenner. Les bare her hva Helle skrev til meg på Messenger mandag kveld:

«Ned 21,1 kg siden 1. august?» Er det mulig? Er det sant?!

Mitt «gamle jeg» ville ikke ha trodd på den påstanden. Min kritisk, granskende journalisthjerne ville ha stilt tonnevis av spørsmål, bedt om dokumentasjon og tenkt at denslags resultater er umulig. HVIS det var sant, måtte det  i så fall ha skjedd ved hjelp av metoder og inngrep som umulig kunne være helsefremmende.

I dag vet jeg bedre. Jeg vet at det er sant. Jeg vet at det er mulig. Det Helle beskriver er en «sann» historie fra. Ikke Fake News, men fakta.

Helles historie er bare en av mange. Felles for disse historiene er at de handler om enkeltmennesker, som lever ekte liv, og får ekte resultater takket være Spis deg fri. Du trenger altså ikke å være et unikum, med ufattelige egenskaper eller overnaturlige superkrefter for å lykkes med denne metoden.

Du kan være helt vanlig. Som Helle. Eller Kirsten. Eller Marianne. Eller noen av de mange, mange andre som gjennom det siste året har delt sine resultater med meg.

Mange av disse kvinnene var også med på dagens LIVE-sending på Facebook, og delte om sine resultater. Du kan se LIVE-sendingen her:

KLIKK HER for å se dagens LIVE-sending!

Nå lurer jeg på: Hvilke resultater har du oppnådd i din Spis deg fri-reise så langt? Det trenger ikke å handle om antall kilo eller antall centimeter du har kvittet deg med. Kanskje er det søvnen du er mest takknemlig for. Det økte energinivået. Eller – som jeg snakker om i LIVE-sendingen – følelsen av mestring og integritet, som har bygget seg opp gjennom alle disse dagene.

Uansett hvilken «utrolig» historie du bærer på, vil jeg gjerne høre fra deg! Svar på denne mailen og fortell. Stort eller lite. Kort eller langt. Jeg setter utrolig pris på alle tilbakemeldinger og gleder meg til å lese DIN historie.

I det jeg skriver dette nyhetsbrevet, vet jeg at barn og voksne over hele landet forbereder seg på «knask eller knep».

Hvis dette er din første Halloween uten sukker og mel, og du er usikker på hvordan du skal takle å være omgitt av godis på alle kanter, vil jeg be deg gjøre følgende:

1. Ta et dypt pust. Lukk gjerne øynene.
2. Ta et par dype pust til. Gjerne ut og inn gjennom nesen.
3. Minn deg selv om at du er i stand til å gjøre hva som helst – i noen få timer.
4. Minn deg selv om at du kan spise hva du vil i morgen.
5. Minn deg selv om at du bare for i dag velger å stå over sukker. Ett pust og en dag om gangen.

HVIS du kjenner at du trenger å gi deg selv en EKSTRA forpliktelse til å stå over sukker og godteri på en dag som denne, vil jeg invitere deg til å gå inn på dagens LIVE-sending og skrive i kommentarfeltet at du forplikter deg til å holde linjene rene gjennom kvelden.

Det VET jeg vil hjelpe. For det er slik hjernen vår fungerer: Vi holder lettere løfter vi gir til andre, enn ting vi bare lover oss selv.

Hvem vet: Kanskje kan denne Halloween-feiringen ende opp som en utrolig historie: «Den første gangen jeg feiret en høytid uten sukker…» I så fall vil jeg du sender meg en oppdatering ved å svare på denne e-posten.

Husk også at du alltid kan sende meg spørsmål hvis du lurer på noe. Send dine spørsmål til [email protected].

Happy Halloween! 🎃
Beste hilsen Irina

ps. Hvis du har scrollet helt hit, uten å lese noen av det som står over, vil jeg bare si at det er helt sant. Det er mulig å gå ned 21,1 kg på tre måneder. Se ukens LIVE-sending for flere utrolige historier fra virkeligheten.

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️