Kan jeg spise nøtter? Eller ost? Eller drikke vin?

f a q ofte stilte spørsmål Sep 14, 2022

Mange lurer på om de kan spise enkelte matvarer når de følger Spis deg fri-metoden. Nøtter, ost og visse typer snacks er spørsmål som ofte går igjen. Andre lurer på om det er greit å drikke kaffe (med eller uten koffein) eller et glass vin i ny og ne.

Svaret er: Det kommer an på…

Det er ikke mulig å gi ett svar som er riktig for alle, ettersom dette vil være individuelt. Heldigvis finnes det en enkel metode alle kan følge, for å sjekke hvilke matvarer du trygt kan velge. Og hvilke du bør styre unna!

Kort fortalt går metoden ut på å stille deg selv følgende fire spørsmål:

1. Har jeg fred rundet valget?
2. Er det sunt?
3. Påvirker det vekten min?
4. Eskalerer det?

Hvis du kan svare JA på de to første, og NEI på de to siste, er du trygg. Da kan du fortsette å kose deg med dine favoritter.

Er du derimot i tvil hvorvidt dette er bra for deg, eller hvis du kjenner at du får lyst på mer, mer, mer når du spiser litt, vil jeg anbefale at du holder deg unna.

Dette har jeg også snakket mer om en i LIVE-sending på Facebook, som du finner her: https://www.spisdegfri.no/2018/01/24/test-deg-selv-kan-jeg-spise-notter-eller-drikke-vin/

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️