Hvorfor er oppskriftene oppgitt i ounces (oz)?

f a q ofte stilte spørsmål Sep 14, 2022

I Norge bruker vi det metriske systemet, det vil si at ting veies i gram. I USA benytter de et system som kalles «standard», hvor de opererer med ounces (oz) og pounds (lb). 16 ounces = 1 pound. I tillegg skiller de mellom dry og fluid ounces, men i denne sammenhengen holder det å tenke på ounces.
Som du vil oppdage, tar Spis deg fri og Bright Line Eating utgangspunkt i det amerikanske vektssystemet. Det betyr at matmengdene er oppgitt i ounces – også i disse oppskriftene.

Det er flere årsaker til at jeg har valgt å gjøre dette:

* Siden målet er å kode om hjernen, er det lettere å memorere og automatisere størrelser som 0.5, 1, 2, 4, 6 og 8 ounces fremfor størrelser som 28,3 gram, 56,7 gram, 85 gram, 113,4 gram etc.

* Å måle maten i ounces gir deg større «slingringsmonn». 0.1 ounce tilsvarer knappe 3 gram. Det betyr at det blir lettere å måle maten nøyaktig når du opererer med ounces, fremfor gram.

* Ved å regne om enhetene i gram, risikerer du å løfte det samme salatbladet av og på tallerkenen, uten å treffe riktig vekt. Det hindrer automatisering og bruker opp unødig mye av viljestyrken din. Ved å bruke ounces, slipper du dette problemet.

* Alle moderne kjøkkenvekter har dessuten begge innstillinger.

* Så mitt beste tips er derfor: Still inn vekten på «oz», og kom i gang.

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️