Hvorfor er det bedre å drikke te enn kaffe?

f a q ofte stilte spørsmål Sep 14, 2022

Vi har ikke noe absolutt forbud mot å drikke kaffe, men det er anbefalt å begrense inntaket av svart kaffe til 1 eller 2 kopper per dag. Årsaken er et at kaffe virker stimulerende på sentralnervesystemet, og utløser unaturlige mengder dopamin som påvirker hjernens belønningssystem.

Kaffe regnes derfor som et nytelsesmiddel – ikke et næringsmiddel. Det kan også være verdt å nevne at også koffeinfri kaffe inneholder en viss mengde koffein.

Selv om visse typer te også inneholder koffein, er mengdene betydelig mindre enn i kaffe. Et alternativ er å velge koffeinfri te, som det finnes et stort utvalg av.

Det kan også være relevant å nevne at hos mange bidrar kaffe og koffein til å opprettholde cravings og søtsug. Grunnen til dette henger sammen med hvordan koffeinet påvirker belønningssystemet i hjernen, som vi altså forsøker å hele ved å følge de fire klare linjene. Dette kan du lese mer om i boken.

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️