Hvordan kan jeg hjelpe søsteren min?

2018 Oct 18, 2018

«Irina… har du tenkt på å gjøre noe med vekten din? Jeg ser jo at du har lagt på deg en del i det siste…»

Nå er det mange år siden jeg fikk den kommentaren. Jeg husker den likevel som om det var i går.

Ubehaget. Skammen. Sårbarheten.

Om jeg hadde tenkt å gjøre noe med vekten min? Hva slags spørsmål er det?! Det var jo for f*** ikke noe annet jeg tenkte på, gjennom alle de årene jeg måtte drasse rundt på de ekstra kiloene. Hver bidige dag. HADDE jeg visst om en løsning som fungerte, ville jeg SELVSAGT ha benyttet meg av den!!

Det går ikke an å beskrive følelsen av å sitte fast i feil kropp. Det tror jeg ikke det er så lett for «tynne» folk å skjønne.

Virkeligheten er likevel ikke så enkel. Nå – etter nærmere tre år som normalvektig – skjønner jeg PLUTSELIG hvordan det er å være på den andre siden. Å være «den tynne» som ser mennesker jeg bryr meg om, som sliter.

Som sitter fast i maten. Som kjemper med ubehaget. Skammen. Sårbarheten.

Jeg vil så gjerne hjelpe, for jeg VET jo at Spis deg fri og Bright Line Eating er en løsning som har tusenvis, ikke minst meg selv.

Alt dette ble jeg minnet på da jeg fikk denne meldingen her forleden:

Jeg begynte på ett svar. Hvisket ut. Begynte på et annet. Kjente at det ble feil. Upresist. Overfladisk. Ikke grundig nok.

Til slutt sendte jeg en melding til denne kloke og omsorgsfulle 43-åringen, og spurte om jeg kunne få lov til å bruke hennes spørsmål som utgangspunktet for ukens LIVE-sending på Facebook. Det fikk jeg tillatelse til. Resultatet kan du se her:

KLIKK HER for å se ukens LIVE-sending!

Mitt svar begynner cirka 22 minutter ut i denne sendingen.

Nå lurer jeg på:
Kan du kjenne deg igjen i det jeg beskriver? Enten å være den som «får velmenende råd» fra venner og familie? Eller å være den som ser at andre sliter, og som du så gjerne skulle ønske å hjelpe. I så fall vil jeg gjerne høre fra deg!

Bare trykk «reply» eller «svar» på denne mailen. Jeg har nemlig tro på at vi alle kan bli litt klokere hvis vi deler våre egne erfaringer, tanker og opplevelser med hverandre.

Til slutt:
For et par uker siden inviterte jeg deg til en Spis deg fri yoga-workshop. Etter at påmeldingen åpnet, forsvant alle plassene i løpet av noen dager.

Sammen med Oslo Yoga fant jeg derfor ut at vi måtte sette opp en «ekstraforestilling». Så det har vi gjort.

Tid og sted:
Søndag 25. november kl. 11-14
Oslo Yoga på Sagene
Meld deg på her: www.spisdegfri.no/yoga

Basert på responsen forrige gang, vil mitt beste råd være å melde deg på med en gang, hvis du vet at du vil være med.

Husk også at du kan sende inn dine ønsker til ukens LIVE-sending, spørsmål, kommentarer eller andre ting du måtte ha på hjertet til [email protected]

Vi sees!
Beste hilsen Irina

🎈Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre! 🎈

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️