Hvor lenge er jeg nybegynner

2019 Mar 07, 2019

Å være nybegynner. Det er et tema jeg stadig vender tilbake til. Du lurer kanskje på hvorfor? 

Svaret er enkelt. Innimellom føler jeg meg fortsatt som en nybegynner. Selv tre og et halvt år etter at jeg startet med Bright Line Eating og Spis deg fri!

Denne uken ga doktor i nevropsykologi og forfatter av boken Spis deg fri, Susan Peirce Thompson, meg en påminnelse om hvorfor det er sånn. Susan sier:

Det kan ta opptil fem år – 5 ÅR! – å endre identitet.

Susan råd er at jeg kan tenke på meg selv som en nybegynner i fem år.

Det synes jeg høres veldig fornuftig ut. Det sammenfaller dessuten med alt jeg har lært om psykologi i andre sammenhenger: At varig endring tar tid. 

Selv om det bare tok meg 200 dager å gå ned all min overvekt gjennom vinteren 2015/2016, kan det altså ta meg 1825 dager å endre identiteten min. For godt.

Varig endring ble også temaet for ukens LIVE-sending på Facebook-siden Spis deg fri. Her forteller jeg også om hvilke tre prinsipper, som gjelder i mitt nye liv, etter at jeg la om til Spis deg fri. Du kan se sendingen her:

Image

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Det sies at forandring krever hardt arbeid. Jeg vet ikke om jeg er enig.

Det kreves ikke så mye styrke for å lykkes med Spis deg fri.

Det tar bare lang tid. Innimellom føles det som veldig lang tid.

Så hvis jeg skal gi deg ETT råd for å lykkes, må det være dette:

Vær tålmodig. Minn deg selv på at du bare trenger å gjøre dette én dag om gangen. 

Nå lurer jeg på:
Hva er ditt beste råd når utålmodigheten lugger og du skulle ønske at du «var ferdig i går»?! Hva sier du til deg selv når sabotøren hvisker deg i øret og sier at du burde gi opp? 

Jeg vil gjerne høre fra deg! Hopp inn i kommentarfeltet på LIVE-sendingen og del dine tanker, eller send meg et svar på denne e-posten. Jeg kommer nemlig helt sikkert til å snakke om dette temaet igjen, og da vil jeg gjerne inkludere dine beste strategier.

Har du andre ønsker til hva jeg burde ta opp i LIVE-sendingen? Send meg en mail eller legg igjen en kommentar. Mitt mål er å gi deg svar på det du lurer på. Hver uke.

Ha en fortsatt fin og fri uke!
Beste hilsen Irina

ps. Denne uken ble det klart: Neste grunnkurs starter i april 2019. Vil du være med? Sett navnet ditt på ventelisten, så sender jeg deg mer info så snart påmeldingen åpner: www.spisdegfri.no/venteliste

Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre!

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️