Hvilken gave gir du deg selv?

2018 Nov 28, 2018

Jeg kommer aldri til å glemme den oktoberkvelden i 2015, da jeg bestemte meg for å knipe igjen øynene, ta sats og bare hoppe i det. Det vil si: Jeg meldte meg på kurset om Bright Line Eating.

Uten den fjerneste anelse om hva jeg hadde i vente… Eller hvilke ringvirkninger det skulle få.

Å lære de fire enkle reglene – The Bright Lines – var ikke spesielt vanskelig. Å følge dem, derimot, skulle vise seg å være mer krevende enn jeg hadde forestilt meg. I hvert fall i begynnelsen. Bare det å skjønne matplanen, eller å finne ut hva jeg skulle spise, eller å knekke koden for planlegging, var overveldende. Det var mye nytt jeg skulle lære. Samtidig var jeg så utålmodig etter å få resultater at jeg nesten ikke klarte å gjøre ting fort nok.

I tillegg til de praktiske utfordringene, måtte jeg overkomme andre hindringer. Hindringer hos meg selv.

Tvilen. Kom jeg til å klare det?
Skammen. Måtte jeg fortelle andre om det?
Og en følelse som kom litt overraskende: Egoismen. Skulle jeg virkelig bruke så mye tid og krefter på meg selv? Skulle alt handle om meg og mine måltider, liksom?!

Jeg husker også mine egne spørsmål – som andre også spurte om:

Er dette riktig bruk av tid?
Hvordan vil andre reagere?
Hva slags rollemodell blir jeg for barna mine?
Er ikke dette veldig ekstremt?
Hva hvis det ikke funker?

Alt dette ble jeg minnet på her forleden, da jeg hørte en ledet meditasjon med Deepak Chopra. Temaet for hans meditasjon var:

«My healing also heals humanity.» Ved å helbrede med selv, helbreder jeg menneskeheten.

Hm… Store ord. Virkelig store ord. Det fikk meg til å reflektere over ringvirkningene av mine valg.

Det arbeidet jeg har gjort for meg selv, har nemlig hatt effekt på andre også. Det ble temaet for ukens LIVE-sending på Facebook:

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Når jeg ser tilbake på de tre årene som er gått, er jeg så inderlig glad for at jeg turte å gjøre alt dette. Prioritere meg selv. Sette grenser. Beskytte mine linjer før alt annet. Ta vare på helsen min.

Nå lurer jeg på:
Hvilke ringvirkninger har din Spis deg fri-reise gitt deg? Hvilke effekter har det hatt – for deg selv og andre?

For å si det med Deepak sine store ord: På hvilke måter har din helbredelse kommet menneskeheten til gode?

Jeg gleder meg til å høre dine tanker om dette. Send meg et svar ved å trykke «reply» på denne e-posten, eller gå inn på LIVE-sendingen og legg igjen en melding i kommentarfeltet. Der kan du også lese om hvilke ringvirkninger andre har opplevd i møtet med denne «helbredende» metoden.

Noe du lurer på? Husk at du kan sende dine spørsmål til [email protected].

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. På LIVE-sendingen røper jeg også at du har noe hyggelig i vente: Lørdag 1. desember starter vi årets julekalender på Facebook-siden Spis deg fri.

🎈Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre!🎈

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️