«Hva innebærer en Boot Camp?»

2017 Apr 12, 2017

Heidi (62) har sendt meg en mail. Hun skriver:
«Hei, hva innebærer en boot camp? Alt som kan gjøres via nettet er jeg med på😊

Dreier dette seg om lavkarbo kan jeg ikke være med, da jeg er avhengig av å spise frukt og poteter.  Jeg tenker også en del på hvilke matvarer som vi naturlig har her i landet, bruke mest mulig kortreist mat. Sliter med irritabel tarm til tider, og skuler litt til lavfoodmap kostholdet. Jeg er ikke glad i mye fett, og prøver å veksle mellom fisk og kjøtt og liker godt vegetarisk mat. ( Utfordringa er å få nok proteiner i min slanke mann med vegetar mat).

Jeg er 62 år, har lagt på meg hauger og lass, i hvertfall 10 kilo på 7 år, og liker det ikke. Jobber turnus, har atrose i hofter og kne, kan derfor ikke snøre på meg joggeskoa som før. Et stort savn. Men man får god mosjon med staver og høyt tempo også.

Jeg må lære meg å fokusere på det jeg kan, trener på det hver dag.»

Mitt svar til Heidi:
Takk for gode spørsmål. En Boot Camp er et 8 uker langt nettkurs (på engelsk) der du i detalj lærer alt du trenger å vite for å lykkes. Du får tilgang på kostholdsplanen, måltidsstrukturen, oppskrifter og nøyaktig kunnskap om hvordan du skal sette sammen hvert måltid for at kroppen skal få alt den trenger, fra morgen til kveld.

Når det gjelder maten vi spiser: I Bright Line Eating kan du spise ALT! Det er mulig å kombinere med andre kosthold, som paleo, vegan, lavfoodmap, melkefritt eller annet. Men –det er ikke noe krav om at du må kutte ut noen råvarer eller kjøpe spesielle produkter. Du kan altså også kombinere dette med kjøtt, fisk og fugl, hvis du ønsker det.

Det eneste vi IKKE spiser, er sukker og mel. Det vil si alle former for sukker (stevia, honning, akasia, asparatam og egentlig alt som ender på -ose i innholdsfortegnelsene!) og alle former for mel (hvetemel, speltmel, maismel, potetmel m.m.)

Alle naturlige råvarer er derimot helt innafor – og du velger selv om maten skal være kortreist, økologisk eller importert.

Hvis målet er å gå ned i vekt, blir du bedt om å holde deg unna en viss type karbohydrater til lunsj og middag, det vil si poteter, ris og liknende. Disse matvarene tar du gradvis tilbake i kostholdet når du har nådd ønskevekten din. Eller kommer du til å spise masse karbohydrater fra dag 1, inkludert frukt til både frokost og lunsj hver dag. Kostholdet legger heller ikke opp til mye fett, og du velger selv hvilke fettkilder du ønsker å bruke – alt fra olje, smør, avocado til nøtter er lov.

Det er selve kostholdet. Og det er bare begynnelsen. Det viktigste i en Boot Camp er nemlig de psykologiske verktøyene du blir utstyrt med. Du lærer en metode for å bygge nye vaner! Det er altså snakk om å bygge opp automatikk, slik at det å velge «riktig mat» blir automatiske handlinger og ikke noe du trenger viljestyrke til å gjennomføre. Dette er det som skiller Bright Line Eating fra alle andre «slankekurer» jeg har prøvd – og den viktigste grunnen til at jeg har lykkes!

For å være helt konkret: 8. april 2016, altså for ett år siden, hadde jeg nådd min ønskevekt. Da begynte jeg å legge til mer mat i kostholdet mitt. 8. april 2017, det vil si for fire dager siden, veide jeg nøyaktig (!) det samme som jeg gjorde for ett år siden. Det har jeg aldri opplevd tidligere, med noe annet program. Punktum.

Gjennom Boot Campen får du også tilgang på et sosial nettverk med likesinnede, som møtes på nett og på telefon, for å dele utfordringer, råd og erfaringer. For norske Boot Campere har jeg opprettet en egen, lukket Facebook-gruppe, og her holder vi kontakt på daglig basis. Flere av oss møtes også «i virkeligheten».

Jeg kan nesten ikke sette ord på hvor befriende det er å snakke og møte andre mennesker, som har slitt med nøyaktig det samme som meg. Mange av oss har opplevd at vi ikke har kunnet sette ord på våre utfordringer før vi begynte med Bright Line Eating. Selv var jeg så tynget av skam og mindreverdighetskomplekser, at jeg aldri, aldri, aldri sa et ord til noen, om hvordan jeg virkelig hadde det i forhold til mat, vekt og egen kropp.

Boot Campen koster 497 US dollar. Neste kurs begynner i disse dager. Send meg en mail hvis du er interessert i å få vite mer, så skal jeg sørge for at du blir holdt oppdatert.

Til slutt kan jeg også nevne at du gjennom Boot Campen for mulighet til Bright Line Eatings Support Center. Her kan du få individuell hjelp for å få tilrettelagt kostholdsplanen, slik at den best mulig passer dine behov. Hvis det er matvarer du er allergisk mot, eller har spesielle helseutfordringer, skreddersyr Bright Line Eating-teamet  en løsning for deg.

Som vanlig vil jeg også gjøre oppmerksom på at jeg er en såkalt «affiliate». Det betyr at jeg får en vervepremie hvis du velger å melde deg Boot Campen gjennom meg.

Ta gjerne kontakt hvis du har flere spørsmål. Alle får svar i nyhetsbrevet!

* * *

Det var alt i denne omgang. Husk at du kan sende meg en mail, hvis du har spørsmål eller ønsker å gi meg andre tilbakemeldinger. Håper å høre fra deg!

God påske!
Beste hilsen Irina

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️