Hva fyller du koppen med?

2018 Dec 06, 2018

Dette har vært en sånn dag. Da minuttene, timene og planene sprakk.

Til tross for solid planlegging var det ikke mulig å rekke over alt. To juleavslutninger, én turntrening, pluss én generalprøve i løpet av noen få ettermiddagstimer, ble for mye. 

Ja, jeg skal innrømme at blikket fra 11-åringen ikke var dagens høydepunkt, da jeg kom for sent til juleavslutningen. Hun sto og pakket ned klarinetten i det jeg dundret inn i lokalet. Konserten var over. De andre korpsforeldrene smilte. Tok på seg vinterjakkene og gikk hjem.

Jeg kunne ha fortalt om turntreningen til lillesøster. Om uhellet. Om tåneglen som nesten ble revet av. Blodet. Smertene. Plasteret vi aldri fant. I stedet sa jeg ingenting. Det fikk komme senere.

«Det går bra.» Sa jeg til slutt. Til meg selv.

For hvis det er én ting jeg har lært gjennom disse tre årene med Bright Line Eating og Spis deg fri, så er det dette:
* Jeg er bare et menneske.
* Jeg gjør feil.
* Jeg har gjort feil.
* Og jeg kommer til å gjøre feil.

Det går bra. Sier jeg da.

Det viktigste jeg gjør – hver eneste dag – er nemlig å ta vare på meg selv. Eller «å fylle opp min egen kopp».

Hvordan gjør jeg det, lurer du kanskje. Jo, det starter allerede før jeg står opp. Hva jeg velger å tenke på. Hva jeg velger å gjøre. Hvilke rutiner jeg velger å følge. Deretter fortsetter det med maten jeg spiser. Tre ganger om dagen.

Selv på en dag som denne, da alle planer sprakk og mye måtte improviseres underveis, valgte jeg å prioritere tid til å sitte ned og spise. Puste. Fylle på. Og hvile.

Det skjer nemlig mye om dagen. Veldig mye. Det er mange «gaver som skal deles ut» før året er omme. Og det krever at koppen (og kroppen) min ikke går tom…

Er du klar for første gavedryss?!

Spørsmål om «hva jeg spiser», når jeg kutter ut sukker og mel, er nemlig noe mange stiller. Selv om jeg svarer «alt!», kan det være vanskelig å forstå. Derfor får du nå noen konkrete eksempler, med oppskrifter til frokost, lunsj og middag, hentet fra den digitale kokeboken for kvinner som skal ned i vekt. 

KLIKK HER for smakebitene fra kokeboken!

Ikke nok med det…

Du skal få mer! Mye mer.

Sammen med Spis deg fri-teamet, har jeg denne uken dratt i gang en julekalender på Facebook-siden vårFrem til julaften kan du åpne en ny luke med tips og oppskrifter, for å få et lettere liv. En dag om gangen.

Bare sørg for å åpne lukene I DAG! Om syv dager forsvinner nemlig dagens luke…

KLIKK HER for å åpne julekalenderen!

Tips! Husk å LIKE Facebook-siden Spis deg fri, så får du et varsel når neste luke legges ut.

Jeg kunne selvsagt ha avsluttet dette nyhetsbrevet nå, og kommet meg i seng. Men jeg har så mye mer på hjertet, som jeg bare MÅ dele med deg:

Denne uken ble det nemlig klart: Jeg drar i gang en ny yogaworkshop rett over nyttår!

Forrige Spis deg fri-workshop handlet om FRIHET, og ble utsolgt i løpet av to dager.Ekstraworkshopen, som ble satt opp dagen etter, ble også utsolgt.

Temaet for neste workshopen er STYRKE, og arrangeres i samarbeid med Oslo Yoga. Sett et hjerte i kalenderen lørdag 19. januar 2019, kl. 11-14. Hvis du allerede vet at du vil være med, så meld din interesse ved å sende et svar på denne e-posten.

Bare for å ha sagt det: Du trenger ikke å ha deltatt på den første workshopen for å være med på denne. Tvert i mot. Jeg legger opp disse samlingene slik at hvem som helst kan delta.

Selv om du ALDRI har satt dine føtter på en yogamatte tidligere.

Det bringer meg over til dagens nest siste, og kanskje hyggeligste nyhet:

Spis deg fri kommer snart i NY OG REVIDERT utgave. JIPPI!!!

Boken sendes faktisk til trykkeriet i dag. Uten å røpe for mye, bør du sette av tirsdag 22. januar kl. 17.30. Da blir det fest. I Oslo. Du er invitert.

Jeg kan ikke beskrive hvor spennende det er å gi ut en bok. Selv om jeg har gjort det før. Unnfangelse, graviditet og fødsel er kanskje det eneste jeg kan sammenlikne det med.

Først – dette ØNSKET om å skape noe. Deretter – ARBEIDET med å få det til. Og til slutt: Den lange, lange VENTETIDEN før jeg får se det ferdige resultatet.

Ferdig trykket. Helstøpt. Perfekt. Til tross for eventuelle feil og mangler.

Og mens vi er her, i den mørkeste måneden i året, er det fint å ha noe å se frem til. Hele denne adventstiden handler jo nettopp om dette: Å vente. Det ble temaet for ukens LIVE-sending:
Image
KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Nå lurer jeg på:
Hvordan tar du vare på deg selv i desember? Hvordan fyller du opp din kopp gjennom disse dagene?

Jeg vil gjerne høre fra deg. Send meg et svar på denne e-posten, eller legg igjen en kommentar i LIVE-sendingen.

Dagens siste nyhet kommer her: Alle som legger igjen en kommentar i ukens LIVE-sending i løpet av uken er med i trekningen av en Spis deg fri-kopp, som kun finnes i et begrenset opplag. Dette var nemlig gaven jeg ga mine kjære kolleger i år.

Nå kan den aller siste koppen bli din. Og kanskje minne deg på å fylle opp din egen kopp – hver eneste dag?

Sånn. Det var alt jeg hadde på hjertet. I denne omgang.

Vi sees!
Beste hilsen Irina

ps. Ja, dette nyhetsbrevet ble langt. Litt i lengste laget, kanskje? Hvis du i stedet vil ha et superkort referat, trenger du bare lese dette: KLIKK HER for å få smakebitene fra kokeboken – GRATIS!

🎈 Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre! 🎈

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️