Hva er vanlig vekttap?

2018 Nov 15, 2018

For et par uker fortalte jeg om Helle, som hadde gått ned 21,1 kg siden 1. august.

Uken etter fikk jeg denne meldingen fra Anita:

Jeg skjønner at det er lett å bli usikker på om man gjør noe feil, når vekten flater ut.

Derfor vil jeg gjerne minne om følgende:

Vi tar alltid utgangspunkt i gjennomsnittlig vektnedgang per uke. Det er altså ikke mulig å vurdere hvorvidt dette funker ved å følge med på vekten fra dag til dag.

Dagsvekten vil alltid variere, avhengig av søvn, saltinntak, månedssyklus og andre variabler.

Hvis målet ditt er å gå ned i vekt, vil jeg anbefale å veie deg så sjeldent som mulig. Velg deg én fast veiedag, og husk å velge samme tidspunkt hver gang. Gjerne om morgenen. Uten klær.

Å veie seg én gang i uken er mer enn nok for de fleste. Mange har godt av å vente i to uker også. Hvis du skal ned mer enn 5 kilo, trenger du faktisk ikke å veie deg oftere enn én gang i måneden! Selv valgte jeg å veie meg annenhver uke mens jeg gikk ned i vekt. Det hjalp meg til å holde fokus på det som er viktig, nemlig de fire klare linjene.

I Spis deg fri sier vi gjerne:
Hvis du fokuserer på linjene, mister du vekten.
Hvis du fokuserer på vekten, mister du linjene.

Ifølge denne metoden regnes 0,5 kg ned i uken regnes som «langsom» vektnedgang, mens 0,7 kg regnes som «middels rask» vektnedgang. Dersom du går ned rundt 1 kg i uken er du kategorien «rask», mens vektnedgang mellom 1,1 kg og 1,5 kg regnes som «superrask». Dette kan du lese mer om på side 256 i boken Spis deg fri.

Vektnedgang og hva vi kan holde fokus på mens vi går ned ble også temaet for dagens LIVE-sending. Den kan du se her:

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Selv om mange opplever gode resultater med denne metoden, er det også enkelte som sliter.

Hver uke får jeg tilbakemeldinger fra lesere og seere som har «mistet linjene».

Hvis dette gjelder deg, vil jeg GJERNE høre fra deg! Jeg ønsker nemlig å utvikle et verktøy for å kunne gi deg en RESTART, og da trenger jeg innspill fra deg.

Nå lurer jeg på:
Hva er den største hindringen for å gjenoppta linjene når du har har sporet av? Send meg ditt svar ved å trykke «reply» på denne e-posten, eller ved å svare på DETTE ENE SPRØSMÅLET i dette skjemaet: https://goo.gl/forms/6PI7mW1oHaRIxfqW2

Husk at du alltid kan sende meg spørsmål hvis du lurer på noe. Send dine spørsmål til [email protected].

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. I dag lurer jeg på hva som hindrer deg fra å komme tilbake på sporet. Gi meg din tilbakemelding ved å svare på DETTE ENE spørsmålet: https://goo.gl/forms/6PI7mW1oHaRIxfqW2

🎈Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre! 🎈

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️