Historien om Therese

2017 Jul 27, 2017

19. desember 2013. Den dagen sendte Therese en forespørsel om å få være med i Facebook-gruppen Stop shop 2013, som jeg hadde laget etter å ha skrevet boken Shoppingfri. Det var sånn det hele startet.

Gjennom 2014, 2015 og 2016 kom det noen drypp fra Therese i feeden min, hvor hun skrev om kjøpestopp, gjenbruk og innsamling av klær. Jeg visste med andre ord ingenting om denne damen, bortsett fra at vi begge hadde en bevissthet rundt forbruk og miljø.

Noen år senere skulle jeg få vite veldig mye mer…

26. september 2016 postet jeg et innlegg i Stop shop 2013-gruppen om Bright Line Eating, som har revolusjonert livet mitt de siste to årene. To personer kommenterte innlegget. Den ene var positiv. Det var Therese.

«Dette er ganske revolusjonerende informasjon…» skrev hun.

Kort tid senere meldte hun seg på et Bright Line Eating-kurs, og i løpet av noen få måneder fikk hun alle de resultatene hun hadde drømt om – akkurat som jeg hadde fått året før.

 

Da spoler vi frem til våren 2017, etter at mitt forlag, Skriptor AS, hadde kjøpt rettighetene til å oversette den amerikanske Bright Line Eating-boken til norsk.

Da jeg etterlyste kursdeltakere, som ville dele sine suksesshistorier i den norske utgaven Spis deg fri, fikk jeg svar fra ti kvinner. En av dem var – selvsagt – Therese!

I arbeidet med boken ble vi bedre kjent. Det viste seg at vi hadde flere ting til felles. Kanskje var det ingen tilfeldighet at nettopp vi to fant hverandre? Først gjennom prosjekt kjøpestopp, og senere gjennom prosjekt kosthold.

Begge deler har vært avgjørende for den livsstilsendringen jeg har gått gjennom de siste fem årene, og jeg har en følelse av at Therese har gjennomgått en liknende prosess.

Therese og jeg hadde aldri møtt hverandre, bortsett fra på nettet. Da hun tidligere i år inviterte meg og jentene til å bo hos henne noen dager i sommer, takket jeg ja ganske umiddelbart.

For det viser seg nemlig at norske Therese ikke bor i Norge. Hun har slått seg ned i en liten landsby nord for Alicante, med fjellet og åkrene og himmelen som nærmeste nabo.

Denne sommeren traff vi hverandre for første gang. «Hvordan kjenner dere hverandre?» spurte døtrene mine, da vi snirklet oss opp de trange veiene opp mot Finestrat.

«Jeg kjenner henne ikke», svarte jeg. «Vi har bare skrevet til hverandre på Facebook.»

Jentene svarte med stillhet i baksetet. Før de fyrte løs med hundre spørsmål om hvordan det var mulig.

Nå kan jeg i hvert fall si at jeg kjenner Therese. Det kan jentene mine og, etter å ha bodd sammen med henne, de to hundene Shaki og Daisy, og de tre kattene hennes i flere dager.

Dagene i Finestrat var et lite eventyr. Vi fikk utforske den seks mål store eiendommen hennes. Vi inspiserte mandeltrær og umodne fiken, grillet på utekjøkkenet og lærte om kompostering, plastreduksjon og gjødsling. Denslags driver vi ikke med på Marienlyst, for å si det sånn.

Therese er smykkeglasskunstner, og bak gjesteleiligheten i huset har hun innredet eget verksted.

Vi fikk være med og se hvordan hun tryller frem unike skatter av italiensk glass. Sjelden har jeg sett jentene mine være så oppslukt av å være med noen «på jobb». Tenk å få lov til å lage hva man vil av glass som smelter, i alle regnbuens farger?!

Hør Therese fortelle om hvorfor hun har valgt glasskunsten i videoen nedenfor:

Mitt vakreste og varmeste minne fra Finestrat er å praktisere yoga på toppen av vanntanken til Therese. Under åpen himmel, med utsyn over mandellunden og fjellene i det fjerne.

Dette er uten tvil det mest storslåtte yogarommet jeg noengang har vært i.

Historien kunne ha sluttet der. Men den fortsetter. For å i neste uke rulles boken Spis deg fri ut til bokhandlere over hele landet. Da kan du også få sjansen til å bli kjent med Therese. Hennes historie finner du på side 185 i den norske utgaven.

Livet er fylt av tilfeldigheter. Eller kanskje jeg kan kalle det heldigheter? Jeg er i hvert fall takknemlig for at Therese krysset min vei. Hvis ikke hadde ikke den sommeren blitt den samme.

Uten å røpe for mye, kan jeg avsløre at Therese og jeg vil fortsette å samarbeide. Følg med på Facebook-siden Spis deg fri for flere oppdateringer utover høsten…

I mellomtiden vil jeg ønske deg en fortsatt god sommer! Husk at mennesker du møter på din vei i dag, enten det er på Facebook eller andre steder, kan dukke opp i livet ditt igjen noen år frem i tid. Det kan bli starten på helt nye prosjekter…

Skulle du ha lyst til å tilbringe en natt eller flere under Thereses tak, finnes det muligheter for det også. Du finner mer info på Airbnb-siden hennes.

Beste hilsen Irina

ps. Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne dette blogginnlegget med andre som kan ha nytte av det. Hvis du ønsker å motta mine beste tips hver uke, kan du klikke her og melde deg på mitt nyhetsbrev – helt gratis!

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️