Er du en nybegynner?

2019 Jan 31, 2019

«Argh… Dette burde jeg ha kunnet! Dette burde jeg ha skjønt!! vorfor i all verdens navn må jeg gjøre de samme feilene om og om igjen?»

Den tanken slo meg kl. 13 i dag, da jeg logget på ukens LIVE-sending på Facebook-siden Spis deg fri, og oppdaget at «feil» kamera var aktivt.

Det nye, fancy webkameraet, som jeg investerte i før jul, ble ikke aktivert som det skulle. Og dermed endte jeg opp med det mørke, litt rare bildet fra det innebygde kameraet på datamaskinen.

Kanskje tenker du at det ikke spiller noen rolle. At det viktigste var at jeg kom meg på luften, og fikk sagt det jeg ville si.

Likevel klarer jeg ikke å slippe den tanken: At jeg burde jo ha skjønt hvordan dette funker nå, etter å ha gjort dette i snart to år…

Eller?!

Sannheten er faktisk det motsatte. Jeg burde ikke ha skjønt. Jeg kunne ikke ha gjort det bedre. Jeg gjorde så godt jeg kunne. Og sannsynligvis kommer jeg til å gjøre den samme feilen igjen. Og igjen. Og igjen…

«Hvorfor det?», tenker du kanskje. 

Jo, fordi jeg er «bare» et menneske.

(Heldigvis!)

Dette er jeg nemlig sikker på, når det gjelder meg som menneske:

Et menneske gjør feil.
Et menneske er i stand til å gjøre samme feil, om og om igjen.
Og når et menneske har klart å lære seg noe nytt, dukker det gjerne opp en ny feil, på et annet område.

Nettopp derfor minner jeg meg stadig om verdien å «bare være et menneske».

For meg innebærer dette blant annet:

Jeg trenger ikke å være feilfri.
Jeg trenger ikke å få til alt.
Jeg trenger bare å fortsette.

Summen av alt dette minner meg om Østens filosofer:

Både innen zenbuddhismen og yogatradisjonen blir «The Beginners Mind» – sinnelaget til en nybegynner – løftet frem som noe høyverdig. Noe vi kan jobbe med «å komme tilbake til». Noe som kan trenes på og dyrkes frem.

For åpenheten og nysgjerrigheten og villigheten til å lytte, som en nybegynner tar med seg, kan fort gå tapt når man får litt mer erfaring. 

Dette ble også temaet for ukens LIVE-sending, som til tross for litt kameratrøbbel innledningsvis ble gjennomført som vanlig, kl. 13 på onsdag:

Image

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Hvis du er en «ekte» nybegynner i denne Spis deg fri-sfæren, så vit at du er spesielt varmt velkommen!

Det er med tanke på nybegynneren at jeg lager disse ukentlige LIVE-sendingene, som forhåpentligvis også kan gi innhold og fordypning til de som har holdt på en stund…

Nå lurer jeg på – uansett om du er helt ny eller mer erfaren:

Hvilke egenskaper som «nybegynner» er spesielt viktige for deg?

Jeg vil gjerne høre fra deg!

Send meg en tilbakemelding ved å svare på denne e-posten, eller hopp inn i kommentarfeltet i ukens LIVE-sending, og del dine tanker og refleksjoner der.

For min egen del har jeg STOR glede av å gå tilbake til utgangspunktet innimellom, blant annet ved å LESE i boken Spis deg fri. Selv om jeg har lest boken flere ganger, gir teksten meg stadig nye perspektiver på min egen reise.

Hvis du ikke har lest boken ennå, kan du tjuvstarte umiddelbart ved å laste ned et GRATIS utdrag her: www.spisdegfri.no/minibok

Helt til slutt:
Som mange av dere vet, startet et nytt grunnkurs denne uken. Hvis du er blant dem som har tatt kontakt i løpet av de siste dagene, med spørsmål om du kan melde deg på selv om fristen har gått ut, er svaret nei.

Påmeldingen stengte sist fredag, og så fremt din påmelding ikke kom gjennom grunnet tekniske problemer fra vår side, gjør vi ingen unntak.

Med andre ord: Vi praktiserer «klare grenser» også når det gjelder våre kurs.

Likevel: Ettersom flere bedt om hjelp og gitt uttrykk for at de ønsker å komme i gang så snart som mulig, vil jegminne om det amerikanske nettkurset, en såkalt Boot Camp, som skjer i regi av Bright Line Eating. Hvis du er komfortabel med å lese og skrive på engelsk, kan jeg anbefale Boot Campen på det varmeste. 

Du finner mer informasjon her: www.spisdegfri.no/bootcamp

Da håper jeg at du også kan finne glede i det å være en nybegynner. Enten det er som kursdeltaker, eller på andre områder i livet.

Alt godt!
Beste hilsen Irina

ps. Hvis du lurer på hva som er forskjellen på det norske grunnkurset og den amerikanske Boot Campen, finner du svaret i vår base for ofte stilte spørsmål (FAQ): https://www.spisdegfri.no/faq/hvilke-forskjeller-er-det-pa-bootcamp-med-bright-line-eating-og-grunnkurs-med-spis-deg-fri/

Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre!

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️