Er du en #HELSEPRENØR?

2019 Mar 21, 2019

Har du noen gang hørt et ord, for aller første gang, som du likevel forstår? Umiddelbart?!

Den følelsen fikk jeg for et par uker siden, da ordet «helseprenør» plutselig dukket opp i hodet mitt.

Jeg hadde aldri hørt det ordet før. Likevel skjønte jeg med en gang hva det var.

Enda viktigere:

Jeg skjønte umiddelbart at JEG er en helseprenør!

«Noen andre har helt sikkert kommet på det ordet før meg», tenkte jeg. Dermed begynte jeg å google. «Helseprenør», skrev jeg, i alle mulige slags søkefelt.

Den spontane leteaksjonen avkreftet mine mistanker: Ordet «helseprenør» finnes ikke. Samtlige søk i Store norske leksikon, Google og i mediearkivet Retriever ga 0 treff. Null. Zero. Nada.

For meg var dette ordet likefullt komplett. Et ord fylt med mening og verdi. Jeg bestemte meg til og med for å skrive ned en slags «leksikonforklaring» av dette nyordet, for å definere hva jeg selv legger i begrepet: 

* En helseprenør jobber for bedre helse og bedre folkehelse.
* ​En helseprenør tilbyr varer, produkter og tjenester til et privat og/eller offentlig marked.
* En helseprenør kan vise til dobbel bunnlinje, det vil si økonomiske og helsemessige resultater. Begge kriterier må være oppfylt.

«Så hva er poenget med alt dette», tenker du kanskje.

Jo, la meg komme til poenget: Som jeg har skrevet i forordet til boken Spis deg fri, på bloggen og i dette nyhetsbrevet flere ganger:

Min visjon er å endre Helse-Norge! Det er ikke et umulig mål. Tvert i mot. Jeg er godt i gang allerede.

Likevel: Jeg får det ikke til alene. Jeg trenger hjelp. Fra venner, familie, støttespillere, kolleger – og ikke minst ANDRE helseprenører!! 

Det var altså DENNE innsikten som kom til meg for et par uker siden, da ordet HELSEPRENØR dukket opp i hodet mitt… 

Hvis du VET at du også er en helseprenør, etter å ha lest dette, vil jeg gjerne komme i kontakt med deg!

Kanskje jobber du som privatpraktiserende lege, terapeut, personlig trener, psykolog, akupunktør, kostholdsveileder, fysioterapeut, naprapat… ikke vet jeg. Det eneste jeg vet er at DU har et brennende ønske om å endre, påvirke og forbedre egen og andres helse. Og at du ser verdien av å være del av fellesskap som har like store ambisjoner som deg. 

Hvis DU er den helseprenøren jeg leter etter, så håper jeg å høre fra deg.

KLIKK HER for å gi meg din tilbakemelding!

Mitt ønske er å fortsette samtalen om innovative helseløsninger, som kan fungere som et sunt supplement til alt det gode helsevesenet har å by på. Foreløpig har jeg ingen klare svar på hvordan et sånt samarbeid vil kunne se ut, eller hvordan vi skal få det til i praksis. Dette må vi finne ut i fellesskap. 

I fremtiden håper jeg å skape en fast fysisk eller nettbasert møteplass, der kloke hoder kan samles og dele erfaringer og samarbeide – på tvers av fjell og fagfelt. For å ta et bittelite skritt i den retning, kommer jeg til å arrangere et morgenmøte i Oslo i april 2019, hvor vi kan møtes over en kaffekopp og snakke sammen. 

Vil du være med å forandre Helse-Norge? Jeg håper det.
KLIKK HER for å melde din interesse!

Å være en #HELSEPRENØR ble også temaet for dagens LIVE-sending på Facebook-siden Spis deg fri:

 

KLIKK HER for å se ukens LIVE-sending! 

Som alltid vil jeg GJERNE høre dine tanker – uansett om du er en helseprenør eller ikke.

Nå lurer jeg på:
Hva gjør at DU interesserer deg for Spis deg fri? Hvilke effekter har denne metoden gitt deg? Eller – hvis du ikke har kommet i gang ennå – hva håper du å få ut av det?

Gi meg dine tilbakemeldinger ved å svare på denne e-posten eller skriv til til [email protected]. Jeg vil gjerne høre fra deg!

Tilbakemeldingene jeg får hver dag eneste minner meg om at forandring er mulig. Når vi blir mange nok som har «spist oss fri», enten det er fra overvekt, cravings eller kostholdsrelaterte helseplager, er helsevesenet nødt til å lytte. Derfor er ikke spørsmål OM det er mulig å endre Helse-Norge. Spørsmålet er NÅR.

Jeg er i hvert fall mer motivert enn noensinne til å fortsette dette livsviktige arbeidet. En dag om gangen.

Ha en fortsatt fin uke!
Beste hilsen #HELSEPRENØREN

ps. Flere har spurt når neste grunnkurs starter. Svaret er: Om noen få uker! Hvis du vil få beskjed når kurspåmeldingen åpner, kan du sette navnet ditt på ventelisten:www.spisdegfri.no/venteliste 

 

📙Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre! 📙

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️