Er det noe av dette som kan passe for meg? Jeg må gå opp 10 kilo. Tarmene tar ikke opp næring på grunn av sykdom, og kan ikke spise noe som det er skall på.

f a q ofte stilte spørsmål Sep 14, 2022

Det er fullt mulig å benytte denne metoden til å gå OPP I VEKT, så det er fint at du spør om det. Da slår du bare opp på «vedlikeholdsplanen» i boken, og følger metoden for å legge til MER mat, og gjør dette helt til du har nådd ønsket målvekt. Deretter justerer du matplanen og fjerner de de siste tilleggene du har lagt til, ett tillegg om gangen, til vekten har stabilisert seg.
Husk også at kroppsvekt ikke er en «konstant størrelse». Avhengig av stress, søvn, reiser, sykdom, sesonger og andre faktorer, er det naturlig at vekten svinger opp og ned, gjerne et par kilo. Derfor opererer vi aldri med en eksakt målvekt, for eksempel 65 kg, men jobber oss i stedet mot et «målvektsintervall», for eksempel på 64-66 kilo. Det innebærer at alle tall mellom 64,0 og 66,0 indikerer at man er PÅ målvekt, og derfor ikke trenger å justere planen.

Å ligge litt i overkant av dette intervallet korrigeres som regel med å «stramme opp» de fire linjene. Hvis du kontinuerlig ligger under målvekt, kan du som sagt følge oppskriften for vedlikeholdsplanen og bruke denne for å gå opp i vekt.

Ettersom vi ikke er helsepersonell, kan vi ikke gi deg noen råd om hvordan du bør tilpasse ditt kosthold i forhold til dine helseplager. Her vil jeg anbefale at du tar en prat med din lege. Vit i hvert fall at matplanen kan tilpasses alle typer matvarer og «dietter», bortsett fra lavkarbo.

Du kan bestille boken og lese mer her: www.spisdegfri.no/boken

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️