Den vanskelige hjemkomsten…

2019 Feb 28, 2019

Det er godt å komme hjem etter flere uker på Bali. Det betyr ikke at det nødvendigvis er lett være tilbake i hverdagen…

Det er nemlig krevende å krysse ekvator, tilbakelegge syv tidssoner og takle en temperaturforskjell på 29 grader.

For å si det sånn: Jeg kjenner fortsatt effektene av den lange reisen. På godt og vondt.

Oppholdet på Bali ga meg akkurat det jeg drømte om: Nye perspektiver. Overskudd. Energi. Naturopplevelser. Verdifulle vennskap. Kreativitet. Påfyll til hode, kropp og sjel.

Drømmen om å vende tilbake til Bali er født for lenge siden. Og neste gang kunne jeg tenke meg å reise sammen med andre…

Hvis du kunne tenke deg å være med til Bali en gang, eller er nysgjerrig på å vite mer, så meld din interesse her: www.spisdegfri.no/bali

Samtidig er det altså noen utfordringer som følger med en slik reise. Jetlag og flassing på ryggen er noen av bagatellene jeg sliter med om dagen. 

Det som derimot er mer alvorlig, er hvordan hjemkomsten utfordrer de gode rutinene mine. Denne tilstanden har fått et engelsk navn: Post Event Collapse Syndrom – ofte forkortet til #PECS.

Kort fortalt betyr det at mine gode vaner står i fare for å «kollapse» i kjølvannet av krevende hendelser, enten det er snakk om lange reiser, eksamenstid eller juleselskap med familien. #PECS er en reell fare, forårsaket av kjente psykologiske effekter, som jeg selv kjenner på om dagen.

Heldigvis finner det mange tips for å motvirke #PECS, og de viktigste deler jeg i dagens LIVE-sending på Facebook:

Image

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Nå lurer jeg på:
Hva er ditt beste tips for å ta vare på deg selv i etterkant av krevende situasjoner? Hva er det VIKTIGSTE du gjør, for å verne om deg selv når du er helt utladet? 

Jeg vil gjerne høre fra deg! Send meg gjerne dine tips ved å svare på denne e-posten.

Selv plukket jeg opp flere kloke forslag i kommentarfeltet på dagens LIVE-sending. Den kollektive kunnskapen som finnes for å motvirke #PECS er nemlig mange ganger større enn den jeg selv besitter, så jeg vil gjerne høre fra deg også.

På tampen av ukens nyhetsbrev vil jeg si dette:
Å være på reise er fantastisk. Jeg digger det. Enten vi snakker hyttetur eller tropisk ekspedisjon. Likevel: Det er fint å komme hjem. Alltid.

 

️I love hverdager!
Beste hilsen Irina
ps. Som du vil se på LIVE-sendingen, har jeg kommet ett bittelite skritt nærmere ønsket om å arrange en drømmereise til Bali. Hvis du vil vite mer, så klikk her: www.spisdegfri.no/bali

Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre!

Sliter du med overvekt, søtsug eller smerter?

Her får du oppskriftene som har hjulpet tusenvis

Fyll inn navn og e-post for å motta GRATIS oppskrifter til frokost, lunsj og middag tilpasset kvinner, som vil ned i vekt ⤵️