Personvernerklæring


Generelt

Denne personvernerklæringen gjelder bruk av våre tjenester, inkludert nettsidene våre, kursportalen og andre nettsteder og tjenester som henviser til denne personvernerklæringen. Når du bruker disse tjenestene deler du informasjon med oss. I denne personvernerklæringen finner du informasjon om hvilke personopplysninger vi innhenter, og hva vi gjør for å ivareta personvernet.

Våre tjenester leveres av ulike selskaper avhengig av hvilke tjenester du benytter. Denne personvernerklæringen gjelder behandling av personopplysninger for følgende selskaper:

  • Spis deg fri AS   (org. nr. 921 802 366)
  • Lykkelee AS  (org. nr. 921 705 077)
  • Skriptor AS (org. nr. 998 507 952)

Når vi bruker «vi», «våre» eller «oss» i teksten under, menes det enkelte selskap du har inngått avtale med, kjøpt en tjeneste fra eller som leverer den digitale kanalen du benytter. Det er det enkelte selskap som er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger.

Vi er opptatt av å beskytte og respektere våre kunders personvern. Dette er viktig for at vi skal fortjene og bevare din tillit. Har du spørsmål vedrørende behandling av dine personopplysninger, kan du kontakte oss på personvern@spisdegfri.no.

Dine samtykker hos oss

Samtykke til å motta tilbud og nyheter

Vi vil at du skal oppleve e-postene fra oss som meningsfylte og relevante. Du kan til enhver tid endre eller slette dine samtykker ved å klikke på lenken for dette nederst i våre nyhetsbrev (lenken heter “unsubscribe”). Du kan også melde deg av ved å svare på et av våre nyhetsbrev. Da vil vi fjerne deg og sende deg en bekreftelse på at det er gjort.

Dette betyr det når du samtykker til 
å motta tilbud og nyheter fra oss:

  • Irina sender deg hver onsdag sitt ukentlige nyhetsbrev der hun deler sine beste tips og svarer på dine spørsmål.
  • 3-6 ganger i året vil vi også kunne sende deg egne e-poster med informasjon om våre spesialtilbud og kampanjer (for eksempel info om våre kurs, påske- eller Black Friday-tilbud). 

Du kan til enhver tid endre eller slette dine samtykker ved å klikke på lenken for dette nederst i våre nyhetsbrev. Lenken heter “unsubscribe”. Du kan også melde deg av ved å sende oss en e-post. Da svarer du bare på et av våre nyhetsbrev. Vi vil da fjerne deg og sender deg en bekreftelse når det er gjort.

Samtykket er registrert på den eller de e-postadressen(e) du har oppgitt i kontakt med oss.

Markedsføring av våre samarbeidspartnere

Dersom du har samtykket til at vi kan sende deg informasjon om tilbud fra våre samarbeidspartnere, vil du også jevnlig kunne motta informasjon om disse. Disse e-postutsendelse vil være tydelig merket slik at du forstår at de kommer fra en av våre samarbeidspartnere.

Dersom du velger å kjøpe noe fra en av samarbeidspartnerne gjennom lenkene i e-postene fra oss, vil vi motta en salgsprovisjon.

Du kan når som helst melde deg av e-postene som gjelder våre samarbeidspartnere. Da følger du lenken “unsubscribe” nederst i en av e-postene det gjelder. Huk vekk valget “Samarbeidspartnere” og du vil ikke lenger motta e-postene. Du kan også kontakte oss på e-post support@spisdegfri.no, så hjelper vi deg.

Våre samarbeidspartnere per 01.02.2019:
  • Susan Peirce Thompson og Bright Line Eating
  • Jeff Walker og The Product Launch Formula
Dine rettigheter

Du kan når som helst få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg, og få disse rettet eller slettet dersom du ønsker det. Da sender du en e-post til personvern@spisdegfri.no. Du har rett på svar senest innen 30 dager etter henvendelsen er sendt.

Informasjon vi samler og hva den blir brukt til

Når du besøker nettsidene våre

Webanalyse

Når du besøker våre nettsider bruker vi analyseverktøyet Google Analytics og Wicked Reports. Dette gjør vi for å lage et så brukervennlig nettsted som mulig og vi ser blant annet på  bruksmønsteret til de som besøker nettsidene våre.

Opplysningene behandles i aggregert form. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA og er underlagt Googles retningslinjer for personvern. Dataene som samles inn via Google Analytics slettes automatisk 26 måneder etter registrering.

Cookies (informasjonskapsler)
En cookie er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin når du besøker en nettside. Disse bruker vi blant annet til å forbedre brukeropplevelsen og innhold, gi oss data for analyse og statistikk, personalisering og markedsføring. Data som samles inn fra disse informasjonskapslene er anonymiserte, og kan ikke brukes til å identifisere deg som person.
De fleste nettlesere godtar informasjonskapsler automatisk. Les mer om hvordan du selv kan administrere bruken av informasjonskapsler her.

Når du bestiller bøker gjennom våre pakketilbud

Spis deg fri AS distribuerer ikke bøker. Det betyr at når du kjøper et pakketilbud fra oss som inkluderer boken Spis deg fri, så formidler vi din bestilling videre til våre samarbeidspartnere (Tanum og Adlibris). De sørger så for å sende boken til din adresse. Dersom du bestiller en e-bok, så sendes den ut gjennom Boknett.

Behandlingsgrunnlag og databehandlere

All innsamling og behandling av personopplysninger må ha et rettslig grunnlag for å være lov (jf. personvernforordningen artikkel 6). Dette refereres til som behandlingsgrunnlag. I henhold til personvernforordningen (GDPR) er det en flere godkjente årsaker til at en bedrift lovlig skal kunne behandle persondata. Disse to er de mest relevante årsakene (jf. GDPR) for vår virksomhet:

  • Det er nødvendig for oss som bedrift for å kunne oppfylle en avtale med deg som kunde
    Eksempel: Du bestiller et nettkurs eller et annet digitalt produkt av oss. For å kunne levere denne tjenesten til deg, må vi innhente din betalingsinformasjon og kontaktinformasjon.
  • Samtykke.
    Eksempel: Du ønsker å motta nyhetsbrev og tilbud fra oss og krysser av for at du samtykker til dette.
Vi benytter tredjeparter som behandlere av personopplysninger på våre vegne. Disse kalles databehandlere. Før vi gir slike databehandlere tilgang til personopplysninger, inngår vi en såkalt “databehandleravtale” med den aktuelle leverandøren. Eksempler på databehandlere vi benytter  leverandøren av vår kursportal, vårt help desk-system og våre nettbaserte kjøpsløsninger.


Oppbevaring og sletting

Personopplysninger som ikke lenger er nødvendige ut fra det formålet de er lagret for, sletter vi. Vi lagrer personopplysningene i henhold til enhver tid gjeldende lovgivning. Dette har vi etablert egne rutiner for.  Når vi sletter, vil vi slette alle opplysninger med unntak av de opplysninger vi er pålagt eller er tillatt å oppbevare i en lengre periode i henhold til gjeldende lovgivning (f.eks. bokføringsloven).


Revisjonshistorikk

Dato Beskrivelse av endring
13.02.2019 Oppdatert i henhold til personopplysningsloven
05.04.2019 Oppdatert med informasjon vedrørende utsending av bøker via Tanum og Adlibris