Stemmer det at jeg bør kutte ut treningen?

Ja, det er anbefalt å kutte ut treningen i den korte perioden du jobber med å etablere det nye kostholdet. Det er fordi all viljestyrke i denne perioden skal brukes på å innarbeide nye vaner. 

Det betyr samtidig at hvis du har et treningsprogram som er 100 % innarbeidet, og som ikke koster deg noe viljestyrke å gjennomføre, kan du fortsette med dette. Men siden mange trener for å gå ned i vekt, vil ikke dette være hensiktsmessig, siden man da bruker opp viljestyrken på «feil ting».

Et annet aspekt er at vektnedgang er en påkjenning for hele kroppen. Det viktigste i denne fasen er derfor å hvile mye. Man blir rett og slett ganske sliten av å gå rundt med et underskudd av kalorier, som er det man gjør når man går ned i vekt. Det er den andre grunnen til at man bør ta en pause fra treningen mens man går ned.

Som sagt er dette bare en kort periode i livet. Generelt vil jeg absolutt anbefale alle å trene! Her kan du velge det du trives med. Trening er bra for å holde seg i form og opprettholde styrke og smidighet. Men hvis målet er å gå ned i vekt, er ikke trening veien til målet.

Selv er jeg utdannet yogalærer, og min erfaring er at yoga passer veldig godt sammen med dette kostholdet. Det er også grunnen til at jeg har lagt inn enkle yogaøvelser som en del av grunnkurset til Spis deg fri.

Hvis du er interessert i å vite mer om grunnkurset, vil jeg anbefale deg å sette navnet ditt på ventelisten: www.spisdegfri.no/kurs

Scroll to Top