Hvordan skal jeg regne hjemmelaget kraft/buljong? Regnes buljong som protein? Kan jeg drikke buljong mellom måltidene?

Grønnsaksbuljong brukes gjerne som base for supper, gryter og liknende, og regnes da som tilbehør, oppad begrenset til 8 oz per måltid.

Kyllingbuljong og kjøttbuljong kan også regnes som tilbehør, oppad begrenset til 2 oz per måltid.

Du kan bruke alle typer buljong, så fremt de ikke inneholder sukker eller mel blant de tre første ingrediensene.

Det er ikke anbefalt å drikke buljong mellom måltidene.

Hvis du bruker ferdiglaget kraft, med rundt 15 kalorier per desiliter kraft, kan du regne 8 oz som ¼ porsjon protein.

Det samme gjelder hvis du lager kraften selv. Det er anbefalt å bruke bein med så lite fett og kjøtt  som mulig, og du kan regne 8 oz kraft som ¼ porsjon protein.

Hvis du bruker ferdiglaget kraft som har veldig mye større energitetthet, for eksempel 80 kalorier per desiliter, kan du regne 8 oz kraft som en hel porsjon protein.

Scroll to Top