Kan jeg spise bønnepasta?

Vårt råd er å velge hele og naturlige proteinkilder i stedet for bønnepasta.

For mange er pasta en matvare som minner om mat vi ikke spiser, også kalt NMF (Not My Food) og derfor kan være triggende. Vi omtaler ofte slik mat for «copy cat food», dvs. mat som likner på noe vi ikke lenger spiser. Slik mat kan være triggende til tross for at ingrediensene i maten i utgangspunktet er «innafor». Andre tilsvarende matvarer mange må være ekstra oppmerksomme på, er de såkalte «Irina-rundstykkene» og ulike pizzavarianter. Nøtter og ost har også vist seg å være ekstra triggende for noen. Her gjelder det med andre ord å kjenne seg selv.

Vi spiser i utgangspunktet ingen former for mel, men når det gjelder oppmalte bønner så har det vist seg å ikke gi rask blodsukkerstigning slik mel av korn gjør. Bønnepasta er derfor en omdiskutert matvare i Spis deg fri-sammenheng. Velger du allikevel å teste bønnepasta, sjekk næringsinnholdet nøye og ikke velg varianter med mindre enn 40 gram protein per 100 gram.

Scroll to Top