Hvorfor finnes det enkelte avvik mellom matplanen introkurset til Spis deg fri, sammenlignet med den offisielle Bright Line Eating-planen, slik den står gjengitt i Spis deg fri-boken?

Matplanene som er gjengitt i boken er ikke «hugget i stein». Bright Line Eating utvikler og oppdaterer planene med ujevne mellomrom, og jeg gjør mitt beste for at Spis deg fri sine retningslinjer er oppdatert til enhver tid. Enkelte avvik vil likevel kunne forekomme.

For eksempel: Da jeg begynte på Boot Campen med Susan Peirce Thompson høsten 2015, fantes det ikke noe forbud mot å bruke bakepulver. Den første oppskriften jeg lagde for såkalte «Irina-rundstykker» inneholdt derfor bakepulver.

Senere advarte Bright Line Eating mot å bruke bakepulver, ettersom deres erfaring var at mange ble så trigget av såkalt «Copy Foods», det vil si matvarer som er til forveksling lik NMF. Rundstykker, bananpannekaker og eple-NMF laget med havregryn er eksempler på dette. Jeg valgte derfor å utvikle en NY oppskrift på disse rundstykkene, UTEN bakepulver.

Bright Line Eating og Spis deg fri ikke er identiske metoder. Susan og hennes team har for eksempel vært svært restriktive med å dele oppskrifter. Begrunnelsen har vært at Bright Line Eating egentlig ikke handler om maten vi spiser, men hvordan vi koder om hjernen vår til å forhold oss til maten vi omgir oss med.

Jeg valgte tidlig en annen strategi, fordi jeg opplevde at SVÆRT mange trengte hjelp med å komme i gang. Ikke alle hadde kunnskapen som krevdes for å kunne omsette matplanene til faktiske måltider.

Derfor lagde vi høsten 2017 en digital kokebok for kvinner som skal ned i vekt: www.spisdegfri.no/oppskrifter

Dette er altså ikke en «Bright Line Eating»-kokebok, men en samling oppskrifter som ble utarbeidet for Spis deg fri, i samarbeid med Michela Salt og Inger E. Berg. Senere har vi supplert med flere oppskrifter, blant annet på julemat og ulike vegetarretter, som jeg har utviklet i samarbeid med teamet mitt, og etter innspill og ønsker fra kursdeltakerne.

At ost kan brukes som fett er en endring som ble innført ETTER at jeg hadde gått Boot Campen i 2015, og noe som ikke fantes i den opprinnelige matplanen. Det er også en av grunnene til at vi nå har gjennomrevidert boken, og alle matplanene som finnes der.

Uansett: Det blir aldri feil å følge de «gamle» matplanene. Her er det snakk om små justeringer, ikke store omveltninger.

Vi sørger også for å kunngjøre og oppdatere endringene Bright Line Eating kommer med i vår base for Ofte stilte spørsmål (FAQ), som du finner her: www.spisdegfri.no/faq

Her vil du blant annet finne infoen om at det er mulig å bruke ost som protein (2 oz) og som fett (1 oz).

Scroll to Top