Har dere erfaring med dette opplegget for slankeopererte?

Det er etter hvert flere slankeopererte som følger Spis deg fri. Noen har gjennomgått gastric bypass, andre har tatt såkalt gastric sleeve eller andre former for slankekirurgi. Mange har oppnådd gode resultater på kort tid, og flere rapporterer at de føler seg «fri» for første gang.

Ettersom vi ikke besitter medisinsk kompetanse, vil jeg først understreke at du må snakke med din lege før du legger om ditt kosthold. Dette er særlig viktig hvis du har gjennomgått gastric bypass, gastric sleeve, sleve bypass eller andre former for slankeoperasjon. 

Når det er sagt: Det er fullt mulig å tilpasse matplanen hvis du av ulike grunner har begrensninger på hvor store porsjoner du kan spise.

Det ideelle er å spise tre måltider om dagen, siden det er det enkleste å automatisere. Hvis det ikke er mulig, kan du dele opp lunsj- og middagsporsjonen over tre måltider, slik at du totalt spiser fire måltider per dag.

Ideelt sett bør det gå minst fire timer mellom hvert måltid , feks. kl. 07.00, 11.00, 15.00 og siste måltid ikke senere enn kl. 19.00 hvis det er mulig for deg. Ett forslag på måltidsfordeling kan se slik ut, men du må prøve deg fram å se hva som fungerer best for deg.

Frokost:
1 oz korn
1 protein
6 oz frukt

Lunsj:
6 oz grønt
1 protein
1/2 frukt
1/2 fett

Middag:
7 oz grønt
1/2 protein
1/2 frukt
1/2 fett

Kvelds:
7 oz grønt
1/2 protein
1 fett

Frokosten her er den samme som på matplanen. Det beste vil være å spise frokosten slik den står, da det gir deg en god og solid start på dagen. For enkelte slankeopererte har det fungert bra å starte dagen med kjøleskapsgrøt til frokost. Den kan du for eksempel lage med 1 oz havregryn og 6 oz Biola naturell lettmelk (3/4 protein) og kanel, som blandes kvelden før. Settes i kjøleskapet over natten. Neste morgen kan du toppe grøten med 0,5 oz hakkede nøtter (1/4 protein) og 6 oz frukt og bær på toppen. Denne smaker godt og metter godt frem til lunsj.

Det er etter hvert mange som er i samme situasjon som deg. Mange som ble operert for noen år siden, opplever etter noen år at de begynner å legge på seg igjen. Flere av disse har også fått gode resultater ved å følge prinsippene for Bright Line Eating og Spis deg fri. 

Å ha gjennomgått overvektskirurgi er altså ingen hindring for at du skal kunne spise deg fri!

Ved å melde deg på vårt hovedkurs, har vi mulighet til å gi deg nærmere veiledning rundt dette.

Scroll to Top