Klart du skal være med på fest!

HURRA! Du er herved invitert til å delta på den offisielle 1-årsfeiringen for Spis deg fri!

Dato: Fredag 24. august 2018
Tidspunkt: Kl. 18.00-21.00
Sted: Amalie Skram, Litteraturhuset

KLIKK HER for å melde deg på!

Denne dagen er det 1 år siden jeg lanserte boken Spis deg fri i Norge, som jeg ga ut på mitt eget forlag, Skriptor. Boken er den norske oversettelsen av Bright Line Eating, skrevet av doktor i nevropsykologi, Dr. Susan Peirce Thompson, og har vært blant de 10 mest solgte bøkene i Norge gjentatte ganger siden utgivelsen i august 2017.

Ja, jeg er stolt! Så denne merkedagen skal feires. Forhåpentligvis markerer dette også starten på en årlig tradisjon, som kan gjentas til evig tid. En vakker dag kan vi kanskje fylle Oslo Spektrum?!

Arrangementet koster 199,- og er åpent for alle.
(Dersom du allerede har deltatt på introkurset eller grunnkurset, har du mottatt en egen e-post med din rabattkupong.)

KLIKK HER for å melde deg på 1-årsjubileet!

Den store feiringen i august var også teamet for dagens LIVE-sending på Facebook:

KLIKK HER for å se sendingen!

I løpet av de få timene som er gått siden LIVE-sendingen kl. 13 i dag, er allerede 20 prosent av plassene til 1-årsjubileet revet vekk. Dette arrangementet vil altså ganske sikkert bli utsolgt. Så hvis du VET at du har lyst til å være med, så sørg for å sikre deg plass i dag. Påmeldingen stenger så snart arrangementet er fullt.

KLIKK HER for å melde deg på 1-årsjubileet!

Program:
På selve dagen kan jeg love deg påfyll til hodet og hjertet, i form av kunnskap, inspirasjon og møte med andre mennesker. Det vil også bli lagt opp til en faglig paneldebatt om folkehelse i et større perspektiv, hvor fagfolk med ulik bakgrunn og kompetanse vil bidra.

Det vil ikke bli servert mat, men det vil være mulig å kjøpe mat fra Kafé Oslo i Litteraturhusets 1. etasje både før og etter arrangementet.

Et grunnleggende prinsipp for Spis deg fri-metoden er sosial kontakt. Denne kvelden vil du få muligheten til å møte mange mennesker, i alle aldre, som er på samme vei som deg, eller som er nysgjerrige på å lære mer om metoden som har endret livet til tusener av mennesker over hele verden.

Med andre ord: Dette vil du ikke gå glipp av!

OBS! Antall plasser er begrenset. Påmeldingen stenger så snart arrangementet er fulltegnet.

KLIKK HER for å melde deg på 1-årsjubileet!

Husk også at du alltid kan sende meg spørsmål hvis du lurer på noe. Send dine spørsmål til support@spisdegfri.no.

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre…

La oss snakke om #SOMMERKROPPEN

«Hvorfor skal du promotere #SOMMERKROPPEN?»

Dette spørsmålet kommer opp med jevne mellomrom, i ulike innpakninger. Og det er kanskje lett å tenke seg at Spis deg fri kun handler om kropp, vekt og utseende.

Sannheten er en helt annen. Historien starter faktisk på min egen 40-årsdag, 13. mars 2016…

Det ble temaet for ukens LIVE-sending på Facebook. Se opptaket her og hør hele historien:

KLIKK HER for å se sendingen!

Spørsmål, tanker, innspill eller kommentarer? Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post på support@spisdegfri.no.

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. Husk at gode nyheter er skapt for å deles! Del gjerne denne bloggen videre til andre som kan ha nytte av disse tipsene.

Spis deg fri med barn

Et spørsmål jeg får veldig ofte er: «Hva gjør du i forhold til barna?»

Med to jenter på 9 og snart 11 år, er jeg veldig oppmerksom på mitt ansvar som mor, voksen og rollemodell. Derfor har jeg også bedt om hjelp, søkt i litteraturen og lært fra andre kloke voksne, om hva jeg kan gjøre for å snakke med mine barn om vanskelige temaer. Mat, kropp og selvbilde er bare ett eksempel. Vårens #metoo-kampanje er et annet eksempel.

For meg handler det likevel om det samme: At jeg som voksen må tørre å sette ord på mine egne utfordringer, tanker og følelser. Uansett hvor tabubelagt temaet måtte være.

Som en klok person sa en gang: «Dine barn hører ikke hva du sier til dem. Dine barn hører hva du sier til deg selv.»

Det vil si: Hvis jeg sliter med lav selvfølelse, dårlig samvittighet fordi jeg spiser mer enn jeg burde, eller skam fordi jeg ikke lykkes med nok en ny slankekur, uansett hvor hardt jeg prøver, tror jeg det «selvskakket» er noe mine barn plukker opp. Enten jeg vil eller ikke.

Selv opplever jeg at jeg er blitt en bedre mor etter at jeg la om til Bright Line Eating 8. oktober 2015.

I ukens LIVE-sending på Facebook utdyper jeg temaet.

KLIKK HER for å se sendingen!

I sendingen gir jeg konkrete eksempler på hva døtrene mine spiser (de spiser ALT!), hvordan barna mine spiser og hvor mange måltider de spiser hver dag.

Jeg forklarer også hva jeg gjør i forbindelse med skoleavslutninger, barnebursdager og lørdagsgodt. Jeg setter også ord på hvordan jeg samtaler med dem om min egen mat, og hvilken forklaring jeg gir dem på hvorfor jeg velger å veie maten min.

KLIKK HER for å se sendingen!

I tillegg har jeg bedt mine kolleger Jeanette og Marianne, som begge har små barn i huset, om å dele sine beste tips. Her er noen av middagsrettene de velger, når de samles rundt middagsbordet sammen med sine respektive familier.

* * *
Marianne skriver:

«Fredagtaco

Familien spiser tacoskjell eller tortillas som vanlig, mens jeg lager en stor tacosalat av de samme ingrediensene som de andre også bruker:

4 oz stekt kjøttdeig (eller 6 oz bønner)
Hjemmelaget tacokrydder (eller en butikkjøpt variant uten sukker, Rema har en sukkerfri kryddermiks)
2 oz salsa
10 oz salat, mais, agurk, løk, tomat osv. etter ønske
2 oz lett-rømme

(her kan man også redusere litt på kjøttdeigen, slik at man får plass til litt ost som protein også)

Laks
Her spiser resten av familen enten pasta eller potet i tillegg, mens jeg spiser ekstra mye grønnsaker.
4 oz stekt laks, 5 oz blomkålmos med 0,5 oz smeltet smør, salt og muskat, 5 oz kokte gulrøtter

Spaghetti
Familien spiser tradisjonell spagetti med kjøttsaus.
Jeg erstatter pastaen med 10 oz squash- og gulrot skåret opp med «spiralizer» + 4 oz kjøttdeig med 2 oz spagettisaus som jeg enten lager selv fra bunnen eller kjøper en ferdigsaus på butikken med sukker langt ut i ingredienslisten.

Hamburger
Familien spiser hamburger med brød og alt som hører til. Jeg steker masse løk, skjærer opp friske tomater og salatblader som tilbehør (til sammen 10 oz). Har 1 oz ost på toppen som fett.»

Jeanette skriver:

«Kjøttkaker
600 g kjøttdeig
2 egg
2 dl melk

Bland alt godt sammen og stek kjøttkaker. Vei opp 5 oz kjøttkaker å legg de i bakerovnen på 200 grader i 15 min.

Kok opp frostene erter og mos dem med stavmikser. Kok ut stekepannen med fløte. Kok grønnsaker. Familien får poteter og kjøttkakene sine i brun saus.

Biffsnadder
Strimlet biffkjøtt stekes opp. Vei opp kjøttet til deg selv over i en egen stekepanne. Tilsett grønnsaker i begge stekepannen å stek videre. Tilsett 1 oz fløte i din og kok inn.
Familien får pommes fristes, potetmos eller ris til.

Vei opp din egen blanding trekk fra 1 oz fløte og 4 oz kjøtt fra tallet du får.

Rasp blomkål og ha den i kokende vann i 1 min før du siler av. Det du mangler av grønnsaker supplerer du med blomkålris.»

* * *
Ønsker du flere tips og råd om hvordan du kan kombinere denne livsstilen med barn og familie?

KLIKK HER for å se sendingen!

Husk også at jeg svært gjerne vil ha dine kommentarer, tanker eller innspill til sendingen og denne bloggen. Hvis du har forslag eller ønsker til temaer jeg kan ta opp i fremtidige sendinger, vil jeg gjerne høre fra deg. Legg igjen en melding i kommentarfeltet på Facebook-sending eller send en e-post til support@spisdegfri.no.

Neste ukes LIVE-sending kommer onsdag kl. 13 på Facebook-siden Spis deg fri. Onsdag 13. juni blir temaet #SOMMERKROPPEN2018. Min definisjon av «sommerkroppen» er nok en ganske annen enn det meste av det andre du ser og hører i sosiale medier om dagen, så bli med hvis du har tanker eller meninger om det temaet.

Vi sees!
Beste hilsen Irina
💕 Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles. Send gjerne denne bloggen videre til noen du vil inspirere! 💕

 

Hva kan jeg gjøre for å hjelpe andre?!

Vandrende reklameplakater. «Walking Billboards». Det er det Susan Peirce Thompson kaller oss, alle vi som lykkes med Bright Line Eating.

Jeg syntes det var litt snålt, første gang jeg hørte det begrepet. Etter å ha gått ned all min overvekt, og kvittet meg med mer enn 20 kilo i løpet av et halvt år, forsto jeg hva hun mente.

For det er det vi blir, alle vi som lykkes på sikt. Vi blir «vandrende reklameplakater». Andre legger nemlig merke til oss. Særlig de som ikke ser oss hver dag, som vi bare treffer en gang i blant. Enten det er slektninger, venner eller andre.

«Hva i all verdens navn har du gjort?!» er ikke en uvanlig reaksjon.

Det utløser sjokk og vantro når sånne som meg, som «alltid har vært litt runde i kantene», plutselig en dag dukker opp, mange størrelser mindre. Ikke bare er jeg blitt «mindre», rent fysisk, men samtidig virker jeg gladere, tryggere og mer takknemlig enn noen gang. Da er det kanskje ikke så rart at folk blir nysgjerrige.

Det er ikke alltid lett å takle den oppmerksomheten. For noen kan den være uønsket, mens andre ser det som en mulighet til å hjelpe alle andre.

Å stå i denne spagaten – mellom ønsket om å hjelpe andre og ivareta seg selv – er temaet for ukens Facebook-sending.

Se sendingen her:

Før du ber andre om hjelp – eller før du bestemmer deg for å hjelpe andre – anbefaler jeg deg å stille tre kontrollspørsmål:

1. Hvordan følger du selv denne metoden?
2. Hva slags rutiner har du på plass, for selv å kunne motta hjelp og støtte?
3. Hvorfor skal du hjelpe meg? Hva er dine motiver? Eller «What’s in it for you?», som amerikanerne sier.

Når du har funnet svaret på disse tre spørsmålene, vil du bli enklere for deg å vite om du har funnet den rette hjelperen, eller om det er riktig for deg å hjelpe andre.

Klikk her for å se hele sendingen!

Har du kommentarer eller innspill til sendingen eller dette nyhetsbrevet? Jeg vil gjerne høre fra deg! Legg igjen en melding i kommentarfeltet på Facebook-sending eller send en e-post til support@spisdegfri.no.

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre.

Gode nyheter er skapt for å deles!

Krig. Terror. Ulykker. Dødsbranner. Drap. Sykehusskandaler. Bortføringer. Underslag. Budsjettsprekk.

Etter mer enn 15 år som nyhetsjournalist i ulike avis- og TV-redaksjoner har jeg skrevet om alt sammen. Det gikk faktisk ikke en eneste uke på jobb uten at jeg dekket noe grufullt. Noe som ville lagt livet mitt i ruiner, dersom det hadde rammet meg eller noen i min nærmeste familie.

Da jeg sa opp jobben som journalist i Bergens Tidende i 2009, lovet jeg meg selv én ting: Som frilanser vil jeg jobbe med temaer som interesserer meg, som gir meg glede og som kan inspirere andre mennesker.

Det løftet har jeg klart å holde!

I disse dager har jeg vært min egen sjef i ni år. Jeg kan ikke si at hver eneste dag har vært fylt av glede og gode nyheter. Det ville være å overdrive. Men jeg kan med hånden på hjertet si at livet som frilanser, forfatter, foredragsholder og kursholder har vært mye mer givende enn jeg noensinne turte å drømme om.

Det kom jeg til å tenke på denne uken, i forbindels med at NRK-journalistene fortsatt er i streik. Det var da jeg fikk ideen:

«Tenk hvis alle vi andre overtar spaltene og fyller på med gode nyheter, mens de tradisjonelle mediehusene tar seg en pause?»

Det ble temaet for ukens Facebook-sending, som du kan se her:

Historiene som deles i denne sendingen er nesten ikke til å tro!

Klikk her for å se sendingen!

Som en av mine kursdeltagere skrev i en e-post til meg her for leden:

«Det er noe som heter «hvis noe er for godt til å være sant, er det nok akkurat det det er». Men når det gjelder «Spis deg fri» så er det faktisk sant, og jeg har nå fått klokkertro på at dette skal gå bra hele veien frem til normal vekt. »

Har du kommentarer eller innspill til sendingen eller dette nyhetsbrevet? Jeg vil gjerne høre fra deg! Eller har du spørsmål du ønsker å få få svar på? Legg igjen en melding i kommentarfeltet på Facebook-sending eller send en e-post til support@spisdegfri.no.

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles, så send gjerne denne bloggen videre.

«Når er det greit med en sprekk?»

Det er 17. mai. Hurra!

På en dag som denne må det vel være greit med en «sprekk». Eller?!

Flere har stilt meg det spørsmålet den siste tiden. Det fant jeg ut at jeg ville svare på i ukens LIVE-sending på Facebook.

Som dere ser, er jeg i New York denne uken. Å være så langt unna daglige rutiner gjorde at jeg helt glemte å legge ut dette blogginnlegget tidligere, noe jeg vanligvis alltid gjør.

Sånn er det altså å være et menneske – jeg gjør stadig feil. Heldigvis er jeg flink til å tilgi meg selv. Det synes jeg du også bør være.

Uansett hvor du tilbringer dagen eller hvordan du velger å feire 17. mai, vil jeg si gratulerer med dagen.

Vår fred og vår frihet er ingen selvfølge. Det er verdt å feire!

Har du spørsmål, kommentarer eller innspill? Jeg hører gjerne fra deg. Send en e-post til support@spisdegfri.no.

Vi sees!
Beste hilsen Irina

ps. Husk at gode nyheter er skapt for å deles! Send gjerne denne bloggen videre til andre som kan ha nytte av disse tipsene.

De tre vanligste grunnene til å gi opp

Vet du hva som er de vanligste grunnene til at folk gir opp? Eller som hindrer dem i å komme i gang med Spis deg fri og Bright Line Eating?

Etter å ha veiledet mer enn 1000 kursdeltakere gjennom det siste året, og svart på meldinger, eposter og brev fra mange, mange flere, har jeg og mitt team funnet noen svar.

Grovt sett kan skeptikerne deles inn i tre hovedkategorier. De har følgende motforestillinger:

1. «Jeg har ikke tid / jeg har ikke råd / det koster for mye.»
Jeg skal ikke legge skjul på at det tar tid å sette seg inn i denne metoden. Det er mye nytt som skal læres, og det tar tid. Når vanene først er på plass, er dette trolig den mest tidseffektive metoden som finnes. Å slippe å tenke på mat hele dagen lang, lage små eller store mellommåltider, stikke innom butikken for «å kjøpe noe», og å slutte å lure på om jeg har spist for mye, for lite eller feil mat, frigjør nemlig masse tid og energi.

Kostnadene går faktisk også ned. Min gode kollega Jeanette, som bor sammen med mann og tre barn, fortalte at familien har redusert matutgiftene med 2000,- i måneden etter at hun la om kostholdet og livsstilen i august 2017.

Det aller beste er at kunnskapen som ligger til grunn for dette, trenger ikke å koste deg en krone! Du kan låne boken Spis deg fri på biblioteket, og være i gang før dagen er over.

Hvis du ønsker å kjøpe din egen bok, kan du bestille den her: www.spisdegfri.no/boken. Hvis du kjøper den via nett, koster boken 298,- kroner.

2. «Jeg skjønner det ikke / det er for vanskelig / for ekstremt / alt for mye å sette seg inn i.»
Her har jeg nok en god nyhet til deg: Du trenger strengt tatt ikke å vite så veldig mye for å komme i gang. De fire klare linjene som ligger til grunn for alt vi foretar oss, er enkle og ukompliserte:

1. Kutt ut sukker
2. Kutt ut mel
3. Spis tre måltider hver dag
4. Spis en bestemt mengde mat til hvert måltid

En detaljert forklaring om hvordan måltidene skal settes sammen, finner du i kapittel 8 i boken Spis deg fri.

Selv om du bare skulle følge disse fire enkle reglene, uten å kjenne alle de vitenskapelige forklaringene som ligger til grunn for metoden, vil du garantert få resultater.

Skulle du ønske hjelp til å sette sammen dine måltider, kan sjekke ut den digitale kokeboken for kvinner som skal ned i vekt: spisdegfri.no/oppskrifter

3. «Jeg er genetisk disponert / jeg må spise annenhver time på grunn av blodsukkeret / jeg har problemer med stoffskifte / diabetes / er kraftig bygget / overvektsoperert.»
Det finnes mange grunner til at mennesker velger å fortsette som de alltid har gjort. Min erfaring er likevel at alle kan ha glede av å følge hovedprinsippene som ligger til grunn for dette kostholdet. Maten vi spiser er faktisk helt i tråd med norske helsemyndigheters kostholdsråd. Den eneste forskjellen er at helsemyndighetene anbefaler moderat inntak av sukker og hvitt brød. Jeg anbefaler altså «totalavhold». Bortsett fra den lille nyansen, er matplanen ganske identisk.

Disse tre vanlige motforestillingen, og hva du kan gjøre for å overkomme dem, er også temaet for ukens Facebook-sending. Den kan du se her:

Har du spørsmål, innspill eller kommentarer? Husk også at du alltid kan sende meg en epost til support@spisdegfri.no hvis du lurer på noe. Alle får svar!

Da ønsker jeg deg en fin og solfylt maiuke!
Beste hilsen Irina
ps. Husk at gode nyheter er skapt for å deles! Send gjerne denne bloggen videre til andre som kan ha nytte av disse tipsene.

Hvordan vil du feire?

«Kan du ikke bare ta ett stykke?»
«Skal du aldri mer spise sukker og mel? Hvorfor skal du være så ekstrem?!»
«Du må kunne unne deg én is. Det er jo bare 17. mai en gang i året…»

Vi har kommet til mai. Endelig.

Denne måneden er også høysesong for fest og feiring. Da dukker gjerne alle de «gamle fristelsene» opp – og dermed også spørsmålene.

«Kanskje ikke mai er et spesielt gunstig tidspunkt for å starte med livsstilsendring?», tenker du kanskje. Det skjønner jeg i så fall godt. Jeg husker hvordan jeg ville «vente litt», eller «utsette til mandag» eller «begynne etter jul / påske / bursdag», hver gang jeg vurderte å endre kosthold, starte med trening eller legge om livsstilen på en eller annen måte.

Det var i gamle dager. Det var før jeg oppdaget Bright Line Eating høsten 2015.

Den høsten innså jeg nemlig følgende: Det passer aldri.

Å vente på det optimale tidspunktet for å gjøre en stor forandring er et blindspor. I beste fall er det en fin fantasi. I verste fall er det en unnskyldning for fortsette som før. Resultatet blir i så fall at jeg utsetter uendelig.

Etter å ha fått den innsikten, innså jeg at det beste tidspunktet for å gjøre en endring er akkurat nå. I dag. Med en gang.

Det var det som gjorde meg villig til å ta det aller første skrittet. Uten å vite hvor denne reisen ville ta meg. Uten garantier om at dette ville funke. Uten noe annet enn villighet til å gjøre dette akkurat her og nå. En dag om gangen.

Bare for i dag velger jeg å kutte ut sukker og mel, spise tre måltider og én porsjon til hvert måltid.

Så enkelt. Og så vanskelig.

To år og syv måneder senere er jeg evig takknemlig for valget jeg tok den hustrige høstkvelden. Det valget jeg tok den kvelden har jeg gjentatt hver dag siden. Til nå har det blitt 938 dager på rad.

Hver eneste dag uttrykker jeg takknemlig for den gaven jeg har gitt meg selv gjennom disse 938 dagene.

Den friheten jeg har gitt meg selv tar jeg ikke for gitt. Jeg verner om den, en dag om gangen. Det kommer jeg også til å gjøre gjennom hele denne måneden, når resten av landet står på hodet for å feire 17. mai og Norges frihet. For meg er nemlig min frihet viktigere enn å spise et stykke kake eller tilfredstille festens vertinne.

Hvordan jeg feirer friheten og hvordan jeg verner om mine klare linjer gjennom denne festmåneden, er også temaet for ukens LIVE-sending.

Den kan du se her:Har du spørsmål, kommentarer eller innspill? Husk at du alltid kan sende meg en epost: support@spisdegfri.no. Alle får svar!

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles! Del gjerne denne bloggen med andre!

Bli med på fest!

Det var søndag morgen. Jeg var fortsatt i Phoenix, på siste dag av en fem dager lang konferanse for nettbaserte entreprenører.

Klokken var 07.44, lokal tid, da følgende melding tikket inn:


Det var kollega Marianne som ropte varsku.

En ting er å ha en nettside som ligger nede. Det kan vel trygt kalles uheldig. Det blir ikke bedre når hele virksomheten er nettbasert. Da begynner vi nå nærme oss en krise.

Av en eller annen grunn var jeg likevel forbausende rolig, der jeg sto i hotellobbyen, på den andre siden av jordkloden, i en tidssone ni timer unna. Jeg visste nemlig at jeg uansett ikke kunne bidra med noe, som kunne løse saken.

Bortsett fra å sende Marianne telefonnumeret til IT-mannen, bedre kjent som Halvor. Og det gjorde jeg.

IT-Halvor tok utfordringen på strak arm. Lokaliserte problemet, oppdaterte sertifikatet, og fikk nettsidene ut på luften igjen. Innen en time var gått.

Så hvorfor forteller jeg dette? Jo, for det sertifikatet markerer en merkedag i Spis deg fris historie. Slike web-sertifikater har nemlig ett års gyldighet. Det betyr at det er nøyaktig ETT år siden IT-Halvor installerte sikre sertifikater på min nettside, slik at jeg skulle være rigget for å kunne tilby mine tjenester på nett.

Ett år. Så raskt har det gått. Fra jeg satt ved kjøkkenbordet hjemme og hamret ned mine ideer på tastaturet og frem til i dag. Hvor over 1000 kvinner og menn har deltatt på mine nettbaserte kurs.

I løpet av dette året har Spis deg fri-teamet vokst fra én IT-medarbeider (verdens beste, for øvrig!) til seks medarbeidere på heltid og deltid. IT-Halvor var den første. Og han er fortsatt med på laget. Heldigvis.

Denne uken vil jeg altså sende en hyllest til mine gode kolleger. Jeg ville ikke ha klart å få til en brøkdel av det vi gjør i dag, hvis det ikke hadde vært for dere. Tusen, tusen takk for innsatsen dere gjør – for meg, hverandre og ikke minst alle som tar kontakt med oss, via nyhetsbrev, blogg, epost og på Facebook.

Vi har hatt flere gode grunner til å feire denne uken. Ikke bare feirer vi at web-sertifikatene nå er fornyet i ett år. For første gang har også hele teamet vært samlet i Oslo. I hvert fall nesten.

I dag tok jeg med meg Marianne, Jeanette og Inger til Villa Malla, for å kunngjøre vårens hyggeligste nyhet:

Denne sommeren skal skal vi markere Spis deg fris 1-årsjubileum flere ganger. Første gang blir på Villa Malla lørdag 9. juni, hvor alle nåværende og tidligere grunnkursdeltakere blir invitert til en markering. Deretter blir det en stor feiring i Oslo fredag 24. august 2018, som er åpen for alle.

Så hold av datoene allerede nå og bli med på fest! Dette vil du ikke gå glipp av.

Årets jubileumsfester var også temaet for onsdagens Facebook-sending:

 

Hvis du har en kollega du setter ekstra pris på, eller kjenner noen som fortjener å få litt skryt i dag, så benytt anledningen til å si det høyt. Legg igjen en kommentar på Facebook-sendingen vår, send vedkommende en SMS – eller videresend denne eposten?

Husk også at du alltid kan sende spørsmål til oss hvis du lurer på noe. Send dine spørsmål til support@spisdegfri.no. Alle får svar!

Vi sees!
Beste hilsen Irina

 

 

Livet går ikke alltid som planlagt

«Det brenner!» Det er knappe fire timer siden romvenninne min, Marte, brølte ut, midt i natten. Noen minutter tidligere hadde vi blitt enige om at nå måtte jeg sove. Vi skal tross alt være her resten av uken, og det er på tide å få litt skikkelig søvn. For det har det blitt lite av den siste tiden.

(Teksten fortsetter under videoen.)

Det brenner i downtown Phoenix! Marte og jeg følger dramaet fra 22. etasje på Sheraton. UPDATE: Ifølge lokale medier starter brannen i en tom bygning, og skal nå være under kontroll: http://www.azfamily.com/story/37992808/phoenix-fd-battle-second-alarm-fire-in-vacant-building

Publisert av Irina Lee 19. april 2018

Marte og jeg er i Phoenix i Arizona denne uken for å delta på Launch Club, coachinggruppen til Jeff Walker. I mer enn 20 år har han hjulpet entreprenører med å få sitt budskap ut i verden, på tvers av alle demografier. Han har trofaste tilhengere over hele verden, fra New Zealand til Alaska, som har lykkes med å etablere sine egne virksomheter takket være strategiene til denne kunnskapsrike amerikaneren.

Denne uken er altså flere hundre av oss, fra hele verden, samlet i Phoenix til Jeff Walkers halvårlige konferanse – for å lære mer og for å få tilbringe tid med andre entreprenører.

Verdien av dette – å omgås andre mennesker av kjøtt og blod, med tanker, tro og tvil, som har stått i de samme utfordringene, blitt tvunget til å ta de samme tøffe valgene, og våget å gjøre ting de aldri har gjort før – er helt uvurderlig.

Ja, det er mulig å bli kjent og støtte hverandre og heie på hverandre når man møtes «online» også. Likevel er det ingenting som slår effekten og betydningen av å møtes ansikt til ansikt. Vi er tross alt levende vesener. Vi er avhengige av sosial omgang med andre av samme rase for å at vi skal kunne trives og blomstre.

I Jeff Walkers sfære har jeg truffet likesinnede, som brenner for å gjøre en forskjell og påvirke verden til å bli et bedre sted. Akkurat som jeg i Bright Line Eating fant mine følgesvenner, da jeg først bega meg ut på denne underlige og ukjente stien med fire klare linjer. Uten den sosiale støttene og heiaropene fra alle som hadde tråkket opp stien før meg, og som trygget meg på at dette var gjennomførbart, vet jeg ikke engang om jeg hadde turt å ta det første skrittet.

Slik er det denne gangen også. Da jeg meldte meg på mitt første kurs med Jeff Walker i november 2016 visste jeg ingenting om nettbasert markedsføring. Jeg visste enda mindre om å bygge opp en virtuell virksomhet, helt fra grunnen. Jeg ante ikke hvilke utfordringer som ventet meg, eller hvor krevende det skulle bli. Det eneste jeg visste, var at det var noen som hadde tråkket opp løypa foran meg, og som kunne rettlede meg på veien. 

De siste årene har jeg fulgt i fotsporene til Susan Peirce Thompson og Jeff Walker. Disse to visjonære menneskene har satt varige avtrykk hos meg. Uansett hvilken vei jeg senere skulle velge, vet jeg at den kunnskapen disse to har delt med meg, har endret mitt liv for alltid.

Nå er det opp til meg hvordan jeg vil forvalte denne arven, eller kunnskapens gave. For jeg vet av varige endringer ikke kommer  av seg selv, bare fordi jeg har meldt meg på et kurs med en eller annen anerkjent lærer. Min suksess avhenger av hvorvidt jeg er villig til å følge de rådene jeg får, og omsette kunnskap til handling.

Det er ikke alltid enkelt å få det til. Særlig ikke når livet ikke blir helt som planlagt.

Som i natt, når min romvenninne Marte oppdager at det brenner i en bygning like utenfor hotellet vårt, i downtown Phoenix, og plutselig brøler ut i natten: «Det brenner!».

Dermed er det ikke blitt like mye søvn som planlagt. Og dagen fikk en litt røffere start enn jeg ideelt sett skulle ha ønsket meg. Midt i dette virvaret av tidssoner og jet lag, og lange dager på skolebenken, slo det meg plustelig: «Er det torsdag i dag?! Jeg sender jo alltid ut et nyhetsbre på onsdager. Det har jeg visst glemt…»

Sånn kan det altså gå. Alt blir ikke alltid som planlagt. Det var også temaet for ukens LIVE-sending på Facebook. (Som for øvrig ikke var LIVE…)

Den kan du se her:

Denne uken sender Irina Lee en hilsen fra Phoenix i Arizona. Ukens LIVE-sending er riktignok ikke helt på direkten… Poenget er uansett tidløst: Når du ønsker å gjøre endringer i ditt liv, gjelder det å finne de rette folkene som kan hjelpe deg. Hva er ditt mål for 2018 – og hvem kan du tilbringe mer tid med for å lykkes? Legg igjen en kommentar, vi vil gjerne høre fra deg!

Publisert av Spis deg fri 18. april 2018

Når jeg følger de samme ritualene, dag ut og dag inn, uke etter uke, er jeg godt rustet til å takle uforutsette hendelser. Jeg lar hjernen gå på autopilot, og unngår da å spore av selv om alt ikke skulle gå helt som planlagt.

Jeg kan altså lene meg på rutinene og mine automatiserte vaner for å vite at jeg skal komme gjennom dagen med fire klare linjer, uansett hva som måtte skje. Å søke sosial støtte hos mine likesinnede er en viktig del av dette ritualet.

Nå lurer jeg på: Hva er dine beste tips for å håndtere uforutsette hendelser? Jeg vil gjerne høre fra deg. Send en epost til support@spisdegfri.no, eller legg igjen en kommentar nedenfor.

Visste du forresten av jeg planlegger flere Spis deg fri-treff i løpet av sommeren? Følg med på bloggen, i nyhetsbrevet eller på våre Facebook-sider, så skal jeg holde deg oppdatert!

Beste hilsen Irina
ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles. Del gjerne denne bloggen med andre du tenker kan ha glede av den…