Hvordan saboterer du deg selv?

Bare litt. Én liten bit. Det fortjener jeg. Det spiller ingen rolle…»

Akkurat sånn høres det ut inni hodet mitt når sabotøren setter i gang. Denne indre stemmen, som kan lokke meg ut på ville veier. Før jeg egentlig skjønner hvordan eller hvorfor det skjer.

Susan Peirce Thompson skriver mye om dette «sabotørsnakket» i boken Spis deg fri. Faktisk er hele kapittel 5 viet sabotøren. Her forklarer hun hvorfor det er slik at mange deler av hjernen «snakker til» oss. Hun skriver videre: 

«Hvis vi ikke er oppdatert på måten bevissthet er fordelt på i hjernen, når samtalen foregår mellom deler av hjernen, kan det hende vi feiloppfatter hva som er kilden til de aktuelle tankene.» 

Å bli kjent med min egen sabotør, er kanskje det «viktigste vennskapet» jeg har inngått for å lykkes med Spis deg fri. Etter nærmere fire år på denne reisen, har jeg nemlig erfart at sabotøren ikke er en fiende.

Sabotøren er min beste venn og gode hjelper. Den trenger bare litt kunnskap om bedre strategier for å hjelpe, støtte og trøste meg, når jeg trenger det.   

Hvilke strategier og teknikker jeg bruker for å få sabotøren til å spille på lag, ble også temaet for ukens LIVE-sending:

Image

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Nå lurer jeg på:
Hva er dine beste triks for å imøtekomme sabotøren, når stemmen i hodet vil lokke deg ut på ville veier?

Min erfaring er at det er enklere å være på denne reisen i fellesskap med andre. Jeg håper derfor du vil bidra til å øke den kollektive kunnskapen om sabotørsnakk og sunne motstrategier, ved å dele dine erfaringer i kommentarfeltet på LIVE-sendingen. Eller send meg dine innspill ved å svare på denne e-posten. Jeg ser frem til å høre fra deg!

Helt til slutt: Hold av datoen søndag 18. august 2019. 

Den dagen skal vi feire 2-årsjubileet for utgivelsen av boken Spis deg fri i Oslo. Da blir det mulighet til å møte forfatter Susan Peirce Thompson og hele Spis deg fri-teamet – pluss Bright Lifers og Spis deg fri-følgere fra inn- og utland. Denne festen vil du ikke gå glipp av… 

Påmeldingen åpner om et par uker – mer info kommer snart. 

Ha en fortsatt fin uke!
Beste hilsen Irina

ps. Klar for å lese Spis deg fri? Last ned GRATIS utdrag av boken her: www.spisdegfri.no/minibok 

📙 Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre!  📙

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top