«Nå orker jeg ikke mer…» 😳

Ikke. En. Ting. Til.

Den følelsen våknet jeg opp med i morges. Før jeg hadde rukket å stå av alarmen på mobilen, haglet det inn med påminnelser, notifications og huskelapper – fra kalenderen, innboksen og Messenger. 

Jeg kjente motstanden i hele kroppen. I hodet. Nakken. Skuldrene. Det var som om alt inni meg strittet i mot og ropte:

«STOPP!!! Nå er det nok. For mye. Time Out!!! Hjeeeelp….»

Jeg kan ikke si om det var den ene foreldresamtalen på skolen i morges, eller de to påminnelsene fra en kollega, eller kalenderpåminnelsen om en videokonferanse som skulle starte snart, som fikk hodet til å renne over. Trolig var det en kombinasjon. Ispedd et par netter dårlig søvn og en generell følelse av å «ligge bakpå». 

Når kroppen sier i fra, så klart og tydelig, er jeg blitt flink til å lytte. Det gjorde jeg også i morges. 

Før klokken var blitt ni, var beslutningen tatt. 

Jeg satte strek. Ikke én strek, men MANGE streker.

Faktisk klusset jeg over HALVE gjøremålslisten min. 

Vekk med den. Og den. Og den.

Kall det knallhard prioritering. Eller RADIKAL egenomsorg.

Denne ekstreme opprydningen i To Do-listen min fikk en uventet effekt. Det endte med at jeg droppet nærmest ALT jeg hadde planlagt til dagens LIVE-sending, og snakket om DETTE i stedet. For hva er vel viktigere enn #EGENOMSORG når omstendighetene krever det?

Image

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Nå lurer jeg på:
Hvilke radikale tiltak er du villig til å iverksette for å ta vare på deg selv?

Jeg vil gjerne høre fra deg! Som jeg sier i LIVE-sendingen, er det ingen skoler som har dette på pensumlisten. Det finnes ingen arbeidsplasser som prioriterer #EGENOMSORG foran alt annet på agendaen.

Jeg kan derfor ikke forvente at noen skal lære meg dette, eller fortelle meg hvordan #EGENOMSORG ser ut i praksis. Jeg er nødt til å lete og finne kunnskapen selv.

Vil du hjelpe meg? I så fall håper jeg du hopper inn i LIVE-sendingen og legger igjen en kommentar, eller svarer på denne e-posten.

En vakker dag kommer jeg til å lage en ny LIVE-sending, der jeg deler dine tips. Dette temaet blir jeg nemlig aldri lei av å utforske. En dag om gangen. 

Når alt det er sagt: Ta godt vare på deg selv. Det finnes nemlig bare én av deg.

Beste hilsen Irina
ps. Er du en #HELSEPRENØR? Førstkommende fredag, 24. mai kl. 13-15 inviterer jeg til et nytt møte for helseprenører i Oslo. Vil du være med? Meld din interesse her: https://www.spisdegfri.no/helseprenoren/

📙 Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre!  📙

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top