Ta med rutinene på reise!

Hvilke ritualer har du plass i ditt liv?

Du har kanskje ikke tenkt på det, men du har en lang rekke faste rutiner som du følger hver eneste dag, nærmeste uten å tenke deg om. Å sette på morgenkaffen, lese avisen, gå til jobben, sjekke værmeldingen, pusse tennene…

Uansett hva du gjør, blir disse rutinene over tid ditt faste rituale. Noe du gjør på daglig basis, ofte uten å tenke deg om.

For min egen del er det nettopp faste rutiner og ritualer, som «redder meg» i hverdagen.

Gjennom de siste årene har jeg bevisst bygget opp nye vaner, særlig knyttet til mat og måltider, som gir meg en bedre flyt gjennom livet mitt.

Stress, skam og bekymringer knyttet til kropp og overvekt er nærmest forsvunnet, takket være disse automatiserte vanene jeg har etablert i livet mitt. 

Selv om klare regler for mat og måltider er noe av det viktigste i min hverdag, vil jeg likevel påstå at det er mitt faste morgenrituale som gir størst effekt. 

Hver eneste morgen gjør jeg nemlig det samme:

Jeg våkner. Setter meg opp i sengen. Leser en daglig tekst. Mediterer. Minner meg selv om hva jeg er takknemlig for. Ber om hjelp. Står opp. Praktiserer yoga i ti minutter. 

Nesten uten unntak gjør jeg dette. Skulle det hende at jeg forsover meg eller at noe ekstraordinært inntreffer, som syke barn, omgangssyke eller annet, kan det hende at jeg fraviker planen. Ellers gjør jeg disse tingene.

Hver. Eneste. Morgen.

Denne uken er intet unntak. Selv om jeg er på reise i et annet land, i en annen tidssone, lang hjemmefra. Jeg tar rett og slett med meg rutinene i bagasjen når jeg drar ut i verden.

Hvordan jeg tar vare på meg selv mens jeg er langt hjemmefra, ble også temaet for denne ukens LIVE-sending på Facebook-siden Spis deg fri. Den kan du se her:

Image

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Nå lurer jeg på:
Hvilke vaner og rutiner har du i livet ditt? Hvilke ritualer kjenner du er verdifulle, for at du skal ha det bra?

Kanskje er det noe så lite som å pusse tennene før du legger deg. Eller kanskje har du en omfattende praksis for egenomsorg.

Uansett hva du gjør, så vil jeg gjerne høre fra deg! Del dine erfaringer rundt egenomsorg ved å sende meg et svar på denne e-posten, eller hopp inn i opptaket fra LIVE-sendingen og del dine erfaringer i kommentarfeltet.

Å praktisere yoga er altså en viktig del av mine ritualer. I grunnkurset lærer jeg også deltakerne en ny yogastilling hver uke.

[Du får faktisk også en liten smakebit i ukens LIVE-sending, så ta en titt på denne…]

Jeg vet at mange har oppdaget yoga gjennom Spis deg fri. Det gleder meg. Søndag 14. april kl. 11-14 inviterer jeg deg til en NY Spis deg fri-workshop i samarbeid med Oslo Yoga på Sagene. Temaet denne gangen er ENERGI.

Meld deg på her: www.spisdegfri.no/yoga

Du trenger ikke å ha erfaring med yoga for å delta. Denne workshopen passer for alle som er nysgjerrige på yoga og Spis deg fri, og som ønsker å lære mer om hvordan disse to fagfeltene kan kombineres.

Workshopen finner sted på søndag 14. april kl. 11-14. Det er noen få plasser igjen, så meld deg på med en gang hvis du vet at du vil være med. 

Meld deg på her: www.spisdegfri.no/yoga

Da gjenstår det bare å ønske deg en fortsatt god uke! Selv tilbringer jeg denne uken på en spennende konferanse i Phoenix, sammen med gründere og helseprenører fra hele verden… 

Vi sees!
Beste hilsen Irina

ps. Hvis du vil «bli med meg» på reisen denne uken, kan du følge meg på Instagram – @leeirina. Her legger jeg ut bilder og stories i løpet av de nærmeste dagene: www.instagram.com/leeirina

📙 Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre! 📙

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top