Hvor går dine grenser?

«Hvordan klarer du å leve med så mange regler?»

Det får jeg ofte spørsmål om når folk hører om Bright Line Eating og Spis deg fri.

I tråd med denne metoden følger jeg altså fire ufravikelige linjer, som går ut på følgende:

1. Jeg kutter ut sukker
2. Jeg kutter ut mel
3. Jeg spiser tre måltider hver dag
4. Jeg spiser én porsjon til hvert måltid

Dette høres kanskje veldig strikt ut. For meg, derimot, bidrar disse ufravikelige grensene til at jeg føler meg FRI!

Det virker kanskje selvmotsigende. Hvordan kan slike begrensninger føre til en følelse av frihet?!

Saken er at disse klare grensene gir meg FRIHET fra tankekjøret som i alle år har kretset rundt mat, kropp og ernæring. Ved å følge disse linjene gir meg selv FRI fra endeløse vurderinger om jeg har spist for mye, for lite, eller om jeg burde trene mer for å kompensere for alle kaloriene jeg har stappet i meg.

Klare, ufravikelige renser gir meg altså fred. Frihet. Ro. Overskudd.

Når jeg begynner å ta meg selv på alvor, ved å respektere mine egne grenser, får jeg også mer kraft og styrke til å sette grenser i møte med andre – enten det gjelder barna mine, kjæresten, familie, venner, kolleger eller andre.

Å sette grenser er ikke alltid lett for meg. Min erfaring er at det ikke er så lett for andre heller. Derfor valgte jeg å vie mesteparten av dagens LIVE-sending til dette temaet, altså grensesetting. Du kan se opptaket av LIVE-sendingen her:

KLIKK HER for å se LIVE-sendingen!

Nå lurer jeg på:
I hvilke situasjoner synes DU det er vanskelig å sette grenser? Har du noen gode triks, som fungerer for deg, når du opplever at andre invaderer deg eller ikke respekterer deg?

Jeg vil gjerne høre dine erfaringer! KLIKK HER for å se LIVE-sendingen og legg igjen en kommentar i kommentarfeltet. Her kan du også lese mer om erfaringene fra andre.

Husk at du alltid kan sende meg en e-post hvis du lurer på noe. Send dine spørsmål til support@spisdegfri.no.

Vi sees!
Beste hilsen Irina

🎈Gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bliggen videre! 🎈

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top