Har du sporet av i sommer? BFDFP!!

I forrige ukes LIVE-sending var det en som skrev at hun hadde «tatt seg «ferie» fra linjene» i løpet av sommerens All Inclusive-ferie. Hun er ikke den første, og heller ikke den siste, som opplever at linjene vakler litt i løpet av ferien.

Jeg opplever det selv. Når jeg ikke er hjemme, er det MYE vanskeligere å holde på de gode rutinene.

Det er så lett å tenke at «jeg skal bare»… Enten det er snakk om å «kose meg» med noen gamle favoritter, et glass med ditt eller datt, eller en iskald fristelse på to bokstaver.

Hva er grunnen til dette, tenker du kanskje. Hvorfor blir jeg fristet av mat og drikke, som jeg har klart å holde meg unna i dager, uker og måneder? Svaret er like enkelt, som det er vanskelig: Det er fordi vi er mennesker. Mennesker er vanedyr.

De vanene vi har hatt med oss lengst, er naturlig nok de som er vanskeligst å parkere. Om sommeren har vi ekstra mange triggere, som lokker oss tilbake til gamle mønstre. Enten det er snakk om mat, drikke eller andre fristelser.

Nye vaner, derimot, må vannes og vernes for å vokse. Det krever viljestyrke. Til å begynne med. Etter hvert blir de nye vanene en del av vår identitet.

Alt dette – og hva vi kan gjøre for å komme oss tilbake på sporet – snakker jeg om i ukens LIVE-sending på Facebook. Den kan du se her:

KLIKK HER for å se sendingen!

Visste du forresten at det ikke er mulig å «kvitte seg» med (u)vaner? Våre gamle vaner ligger som uttørkede elveløp inni hjernen vår. De forsvinner aldri.

Derimot er det mulig å bygge opp NYE vaner. Det er det Bright Line Eating og Spis deg fri-metoden handler om. Vi kvitter oss aldri med de gamle vanene. Vi bygger i stedet opp nye vaner, som over tid blir en del av våre automatiserte tanker.

En dag om gangen bygger vi dermed opp et nytt selvbilde og en ny identitet. Akkurat som en storrøyker, som etter mange nok røykfrie dager identifiserer seg som en ikke-røyker.

KLIKK HER for å se sendingen!

Heldigvis finnes det ingen krav om å «være perfekt» for å lykkes med Spis deg fri-metoden. Derimot vil jeg anbefale deg å lære av dine brudd, når du opplever det. På side 250-251 i boken Spis deg fri kan du lese om handlingsplanen som gir tillatelse til å være menneskelig. På side 282 finner du selve handlingsplanen. Ved å svare på 10 spørsmål får du hjelp til å komme deg tilbake.

Det tiende og siste spørsmålet på listen er kanskje det viktigste: «Hva slags handling kan jeg forplikte meg til AKKURAT NÅ som kan støtte meg videre på Bright Line Eating-reisen min?»

Hvis du er usikker på svaret, vil jeg gjerne komme med et forslag:

Finn frem notatboken din. Se i kjøleskapet. Finn ut hva slags mat du har tilgjengelig. Skriv deretter ned hva du vil spise i morgen. Til frokost, lunsj og middag.

Det er løsningen. Så enkelt.

Når morgendagen kommer følger du JFTFP-forkortelsen jeg snakker om i ukens LIVE-sending: Just Follow The F* Plan.

For å si det på godt norsk: Bare Følg Den Fine* Planen. BFDFP.

Det bringer deg trygt tilbake på skinnegangen igjen. Og i morgen kveld? Ja, da bare gjør du nøyaktig det samme som du gjorde i dag: Skriver ned maten du skal spise neste dag. Og så: BFDFP.

Hvis du kjenner at du trenger mer hjelp for å komme skikkelig i gang, vil jeg anbefale deg å bli med på neste ukes LIVE-sending, onsdag 8. august kl. 13. Da har jeg en overraskelse, som jeg gleder meg til å dele med deg.

Noe du lurer på? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet på ukens LIVE-sending, eller send dine spørsmål til support@spisdegfri.no.

Fortsatt god sommer!
Beste hilsen Irina
ps. Gode nyheter er skapt for å deles! Del gjerne denne bloggen videre til andre som kan ha nytte av disse tipsene.

(* Kan erstattes med annet ord på F, som du eventuelt finner med passende 😉 )

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top