Hva kan jeg gjøre for å hjelpe andre?!

Vandrende reklameplakater. «Walking Billboards». Det er det Susan Peirce Thompson kaller oss, alle vi som lykkes med Bright Line Eating.

Jeg syntes det var litt snålt, første gang jeg hørte det begrepet. Etter å ha gått ned all min overvekt, og kvittet meg med mer enn 20 kilo i løpet av et halvt år, forsto jeg hva hun mente.

For det er det vi blir, alle vi som lykkes på sikt. Vi blir «vandrende reklameplakater». Andre legger nemlig merke til oss. Særlig de som ikke ser oss hver dag, som vi bare treffer en gang i blant. Enten det er slektninger, venner eller andre.

«Hva i all verdens navn har du gjort?!» er ikke en uvanlig reaksjon.

Det utløser sjokk og vantro når sånne som meg, som «alltid har vært litt runde i kantene», plutselig en dag dukker opp, mange størrelser mindre. Ikke bare er jeg blitt «mindre», rent fysisk, men samtidig virker jeg gladere, tryggere og mer takknemlig enn noen gang. Da er det kanskje ikke så rart at folk blir nysgjerrige.

Det er ikke alltid lett å takle den oppmerksomheten. For noen kan den være uønsket, mens andre ser det som en mulighet til å hjelpe alle andre.

Å stå i denne spagaten – mellom ønsket om å hjelpe andre og ivareta seg selv – er temaet for ukens Facebook-sending.

Se sendingen her:

Før du ber andre om hjelp – eller før du bestemmer deg for å hjelpe andre – anbefaler jeg deg å stille tre kontrollspørsmål:

1. Hvordan følger du selv denne metoden?
2. Hva slags rutiner har du på plass, for selv å kunne motta hjelp og støtte?
3. Hvorfor skal du hjelpe meg? Hva er dine motiver? Eller «What's in it for you?», som amerikanerne sier.

Når du har funnet svaret på disse tre spørsmålene, vil du bli enklere for deg å vite om du har funnet den rette hjelperen, eller om det er riktig for deg å hjelpe andre.

Klikk her for å se hele sendingen!

Har du kommentarer eller innspill til sendingen eller dette nyhetsbrevet? Jeg vil gjerne høre fra deg! Legg igjen en melding i kommentarfeltet på Facebook-sending eller send en e-post til support@spisdegfri.no.

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen videre.

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top