De tre vanligste grunnene til å gi opp

Vet du hva som er de vanligste grunnene til at folk gir opp? Eller som hindrer dem i å komme i gang med Spis deg fri og Bright Line Eating?

Etter å ha veiledet mer enn 1000 kursdeltakere gjennom det siste året, og svart på meldinger, eposter og brev fra mange, mange flere, har jeg og mitt team funnet noen svar.

Grovt sett kan skeptikerne deles inn i tre hovedkategorier. De har følgende motforestillinger:

1. «Jeg har ikke tid / jeg har ikke råd / det koster for mye.»
Jeg skal ikke legge skjul på at det tar tid å sette seg inn i denne metoden. Det er mye nytt som skal læres, og det tar tid. Når vanene først er på plass, er dette trolig den mest tidseffektive metoden som finnes. Å slippe å tenke på mat hele dagen lang, lage små eller store mellommåltider, stikke innom butikken for «å kjøpe noe», og å slutte å lure på om jeg har spist for mye, for lite eller feil mat, frigjør nemlig masse tid og energi.

Kostnadene går faktisk også ned. Min gode kollega Jeanette, som bor sammen med mann og tre barn, fortalte at familien har redusert matutgiftene med 2000,- i måneden etter at hun la om kostholdet og livsstilen i august 2017.

Det aller beste er at kunnskapen som ligger til grunn for dette, trenger ikke å koste deg en krone! Du kan låne boken Spis deg fri på biblioteket, og være i gang før dagen er over.

Hvis du ønsker å kjøpe din egen bok, kan du bestille den her: www.spisdegfri.no/boken. Hvis du kjøper den via nett, koster boken 298,- kroner.

2. «Jeg skjønner det ikke / det er for vanskelig / for ekstremt / alt for mye å sette seg inn i.»
Her har jeg nok en god nyhet til deg: Du trenger strengt tatt ikke å vite så veldig mye for å komme i gang. De fire klare linjene som ligger til grunn for alt vi foretar oss, er enkle og ukompliserte:

1. Kutt ut sukker
2. Kutt ut mel
3. Spis tre måltider hver dag
4. Spis en bestemt mengde mat til hvert måltid

En detaljert forklaring om hvordan måltidene skal settes sammen, finner du i kapittel 8 i boken Spis deg fri.

Selv om du bare skulle følge disse fire enkle reglene, uten å kjenne alle de vitenskapelige forklaringene som ligger til grunn for metoden, vil du garantert få resultater.

Skulle du ønske hjelp til å sette sammen dine måltider, kan sjekke ut den digitale kokeboken for kvinner som skal ned i vekt: spisdegfri.no/oppskrifter

3. «Jeg er genetisk disponert / jeg må spise annenhver time på grunn av blodsukkeret / jeg har problemer med stoffskifte / diabetes / er kraftig bygget / overvektsoperert.»
Det finnes mange grunner til at mennesker velger å fortsette som de alltid har gjort. Min erfaring er likevel at alle kan ha glede av å følge hovedprinsippene som ligger til grunn for dette kostholdet. Maten vi spiser er faktisk helt i tråd med norske helsemyndigheters kostholdsråd. Den eneste forskjellen er at helsemyndighetene anbefaler moderat inntak av sukker og hvitt brød. Jeg anbefaler altså «totalavhold». Bortsett fra den lille nyansen, er matplanen ganske identisk.

Disse tre vanlige motforestillingen, og hva du kan gjøre for å overkomme dem, er også temaet for ukens Facebook-sending. Den kan du se her:

Har du spørsmål, innspill eller kommentarer? Husk også at du alltid kan sende meg en epost til support@spisdegfri.no hvis du lurer på noe. Alle får svar!

Da ønsker jeg deg en fin og solfylt maiuke!
Beste hilsen Irina
ps. Husk at gode nyheter er skapt for å deles! Send gjerne denne bloggen videre til andre som kan ha nytte av disse tipsene.

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top