Hvordan vil du feire?

«Kan du ikke bare ta ett stykke?»
«Skal du aldri mer spise sukker og mel? Hvorfor skal du være så ekstrem?!»
«Du må kunne unne deg én is. Det er jo bare 17. mai en gang i året…»

Vi har kommet til mai. Endelig.

Denne måneden er også høysesong for fest og feiring. Da dukker gjerne alle de «gamle fristelsene» opp – og dermed også spørsmålene.

«Kanskje ikke mai er et spesielt gunstig tidspunkt for å starte med livsstilsendring?», tenker du kanskje. Det skjønner jeg i så fall godt. Jeg husker hvordan jeg ville «vente litt», eller «utsette til mandag» eller «begynne etter jul / påske / bursdag», hver gang jeg vurderte å endre kosthold, starte med trening eller legge om livsstilen på en eller annen måte.

Det var i gamle dager. Det var før jeg oppdaget Bright Line Eating høsten 2015.

Den høsten innså jeg nemlig følgende: Det passer aldri.

Å vente på det optimale tidspunktet for å gjøre en stor forandring er et blindspor. I beste fall er det en fin fantasi. I verste fall er det en unnskyldning for fortsette som før. Resultatet blir i så fall at jeg utsetter uendelig.

Etter å ha fått den innsikten, innså jeg at det beste tidspunktet for å gjøre en endring er akkurat nå. I dag. Med en gang.

Det var det som gjorde meg villig til å ta det aller første skrittet. Uten å vite hvor denne reisen ville ta meg. Uten garantier om at dette ville funke. Uten noe annet enn villighet til å gjøre dette akkurat her og nå. En dag om gangen.

Bare for i dag velger jeg å kutte ut sukker og mel, spise tre måltider og én porsjon til hvert måltid.

Så enkelt. Og så vanskelig.

To år og syv måneder senere er jeg evig takknemlig for valget jeg tok den hustrige høstkvelden. Det valget jeg tok den kvelden har jeg gjentatt hver dag siden. Til nå har det blitt 938 dager på rad.

Hver eneste dag uttrykker jeg takknemlig for den gaven jeg har gitt meg selv gjennom disse 938 dagene.

Den friheten jeg har gitt meg selv tar jeg ikke for gitt. Jeg verner om den, en dag om gangen. Det kommer jeg også til å gjøre gjennom hele denne måneden, når resten av landet står på hodet for å feire 17. mai og Norges frihet. For meg er nemlig min frihet viktigere enn å spise et stykke kake eller tilfredstille festens vertinne.

Hvordan jeg feirer friheten og hvordan jeg verner om mine klare linjer gjennom denne festmåneden, er også temaet for ukens LIVE-sending.

Den kan du se her:Har du spørsmål, kommentarer eller innspill? Husk at du alltid kan sende meg en epost: support@spisdegfri.no. Alle får svar!

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles! Del gjerne denne bloggen med andre!

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top