Vet du hva ordet p√•ske betyr? ūüź£

F√łr vi begynner: Hvis du er p√• utkikk etter litt ekstra p√•skelektyre, kan jeg anbefale deg √• laste ned utdraget fra boken Spis deg fri.

Klikk her for √• lese ‚Äď helt gratis!

La oss gj√łre et lite eksperiment:¬†Sp√łr dine n√¶rmeste, vennene dine p√• Facebook eller en tilfeldig forbipasserende¬†hva de forbinder med p√•ske.¬†Jeg vil tippe at mange svarer hytteliv, skiturer og Kvikk Lunsj. Pluss p√•skegodt, lammel√•r og ¬ęnoe godt i glasset¬Ľ.

S√• kan du sp√łrre de samme folka om de vet hva ordet¬†p√•ske¬†faktisk betyr. Vet du hva ordet betyr?

Jeg hadde ikke peiling, s√• jeg m√•tte sl√• det opp. Da jeg leste fasiten m√•tte jeg smile litt…

Ordet p√•ske kommer fra det hebraiske ordet¬†pesach,¬†som betyr ¬ę√• g√• forbi¬Ľ.¬†I denne sammenhengen handler det om at Gud ¬ęgikk forbi¬Ľ husene til israelittene da han drepte (!) egypterne, og dermed satte j√łdene fri¬†fra slaveriet.

P√•sken er alts√• en frigj√łringfest. En hyllest til friheten!

Det bringer meg tilbake til utgangspunktet: Kanskje er du ogs√• blant dem som forbinder disse gule fridagene med alt som er godt. Eller alt som er s√łtt.¬†Da tenker du kanskje:¬†¬ęHvordan er det mulig √• feire p√•sken uten noe av dette? Hva skal jeg gj√łre hvis jeg ikke kan ¬ękose¬Ľ meg med¬†[fyll inn dine p√•skefavoritter her]?!¬Ľ¬†

Jeg har tenkt mye p√• det de siste dagene, for jeg vil s√• veldig gjerne hjelpe de menneskene som jeg vet sliter med √• holde linjene gjennom denne h√łytiden. Jeg vet nemlig at det er mulig √• navigere gjennom hytteturer, p√•skemiddager og skiturer uten √• ty til verken mel eller sukker. For innerst inne er det egentlig ikke det jeg vil ha…

Derfor vil jeg stille deg¬†dette sp√łrsm√•let: Hvordan¬†√łnsker du¬†at p√•sken skal v√¶re?

For å finne svaret kan du tenke gjennom hva som virkelig betyr noe for deg. Er det viktigste det du putter i munnen? Eller er det egentlig samtalene og samværet med de menneskene du er glad i?

For min egen del er svaret enkelt. Jeg verdsetter friheten¬†h√łyere enn alt. Friheten er det f√łrste jeg mister n√•r jeg forlater mine fire linjer.¬†√Ö bli slave av maten, cravingens og tankekj√łret som f√łlger med hvis jeg vender tilbake til ¬ęmitt gamle liv¬Ľ er s√• lite fristende, at √łnsket¬†om √• holde meg til linjene er enkelt.¬†Men det er ikke alltid enkelt √• f√łlge!¬†Da vet jeg at jeg m√• vende tilbake til de grunnleggende prinsippene:¬†Vende tilbake til flokken min. Be om hjelp. S√łke st√łtte hos de som forst√•r hvordan jeg har det.

S√• hva sier du: Er du med p√•¬†pesach¬†denne p√•sken?¬†Blir du med p√• √•¬†g√• forbi¬†godterihyllene, til tross for rekordlave¬†hektopriser¬†og rekordstort tilbud? Er du villig til √• gj√łre dette eksperimentet sammen med meg? Smake p√• friheten og¬†frigj√łre deg selv fra √•relange p√•sketradisjoner?

Du kan risikere å våkne tirsdag morgen, klar for en ny hverdag, fylt med mestring og energi. På sikt kan du ende opp med et lettere liv. Da kan du tenke tilbake på påsken 2018, og vite at det var her det hele startet. Akkurat her. Akkurat nå.

Det er en tid for alt. Valget er ditt. Du bestemmer.

Husk at det du ser for deg i dag, er det stor sannsynlighet for at du kommer til å få oppleve. Det snakker jeg også mer om i ukens sending, som du kan se her:  

Og hvis du blir hva du tenker, er det selvf√łlgelig viktig √• gi hjernen riktig p√•fyll gjennom disse dagene… Da kan jeg anbefale denne:

Klikk her for √• lese utdraget fra boken¬†Spis deg fri ‚Äď helt gratis!

Har du sp√łrsm√•l eller innspill? Jeg vil gjerne h√łre fra deg. Du¬†kan alltid sende meg en epost p√•¬†support@spisdegfri.no. Alle f√•r svar.

Da gjenst√•r det bare √• √łnske deg en riktig god p√•ske!
Beste hilsen Irina

ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles! Del gjerne denne bloggen med noen som kan ha glede av det. 

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top