Tre snarveier til suksess

Jeg jobber mye med å sette meg mål, og oppdager stadig nye «snarveier til suksess». I dag vil jeg dele tre tips, som jeg stadig vender tilbake til:

For det første: Jeg liker å gi meg selv en tjuvstart. Det handler om å få hjernen min til å tro at den har gjort mer enn den egentlig har, slik at terskelen for å komme i gang overvinnes raskere. 

Den enkleste måten å få til dette på, er ved å sette opp en gjøremålsliste, eller en såkalt «to do»-liste. Når jeg setter opp oppgavene som jeg må utføre for å nå mitt mål (enten det er snakk om å bli ferdig med regnskapet eller gå ned i vekt), sørger jeg for å sette opp et par småoppgaver som jeg allerede har gjort!

Det betyr at jeg kan gi meg selv den belønningen det er, å krysse ut allerede utførte oppgaver. Det gir hjernen min umiddelbar belønning, og gir meg også en slags følelse av mestring. Ved å gjøre dette, oppdager jeg som regel at det er enklere å ta fatt på resten av det som står på gjøremålslisten min.

Det neste trikset – og dette er kanskje det mest grunnleggende verktøyet jeg bruker, uansett hva slags mål det er snakk om – er å be om hjelp. For meg satt dette langt inne før jeg begynte å praktisere det på fast basis. Tidligere forbandt jeg det å be om hjelp med svakhet og utilstrekkelighet. Da passet det seg liksom ikke å be andre om hjelp. Jeg skulle klare meg selv.

Det var først da jeg oppdaget hvordan denne «fikse sjæl»-strategien holdt meg tilbake, at jeg var villig til å endre på det. Nå vet jeg at jeg aldri kommer til å vende tilbake til den tankegangen.

Å be om hjelp og gjøre ting i fellesskap er ikke bare mer meningsfylt. Det hjelper meg også til å nå mine mål raskere og bedre, enn om jeg skulle ha pønsket ut løsningene selv.

Så sent som i går, i anledning min egen 42-årsdag, ba jeg mine kjære Facebook-venner om hjelp. I år har jeg nemlig bestemt meg for å donere min bursdag til den veldedige organisasjonen Charity: water. Målet mitt er å samle inn like mange kroner som dager jeg har levd, det vil si 15.300 kroner. For å få til det, trenger jeg hjelp. Det ba jeg om i går, i denne Facebook-posten. Hvis du har lyst til å gi ditt bidrag eller hjelpe meg å nå målet, kan du klikke på linken – og del den gjerne med dine venner!

Det tredje trikset jeg ofte benytter når jeg har satt meg et mål, er å spore opp folk som allerede lykkes med det jeg har satt meg fore. Jeg forsøker å finne ut så mye som mulig om hvilken metode eller fremgangsmåte de har benyttet, og undersøker om jeg kan oppnå de samme resultatene ved å følge samme oppskrift.

Så langt har det hatt uvurderlig effekt. Resultatene jeg har fått ved å følge Spis deg fri og Bright Line Eating-metoden er bare ett eksempel. Og hvis du er nysgjerrig på å lese mer om mine resultater, kan du klikke her...

Hvis du drømmer om et lettere liv, vil jeg selvsagt anbefale deg å melde deg på mitt nyhetsbrev. Her deler jeg nemlig hver uke mine beste tips, som kan hjelpe deg i å lykkes. Helt gratis!

Snarveier til suksess var også temaet for ukens sending, som du kan se her:

Noe du lurer på? Send dine spørsmål til support@spisdegfri.no. Alle får svar!

Vi sees!
Beste hilsen Irina
ps. Mitt motto er at gode nyheter er skapt for å deles, så del gjerne denne bloggen med noen du kan ha nytte av den…

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top