«Hvordan skal jeg komme meg gjennom julen?»

I ukens blogg deler jeg tre strategier du kan bruke for å komme deg gjennom helskinnet julen – uten å bryte de «klare linjene».

Se videoen her:

Det viktigste er å gjøre følgende:

1. Legg en plan: Tenk gjennom hvilke juleselskaper og hvilke utfordringer som venter deg de nærmeste dagene. Legg en plan for hvert måltid. Finn ut om du må ringe noen på forhånd, for å høre hva de skal servere. Tilby gjerne å bidra med en rett til bordet, hvis du hører at vertskapet ikke han planer om å servere noe som passer for deg. Skriv den planen din og forplikt deg til å følge den. Del den gjerne med en venn eller et familiemedlem, som vet at du ønsker å ta grep om kostholdet ditt.

2. Sosial støtte: Sørg for å alliere deg med noen som heier på deg! Å ha nok sosial støtte er en viktig forutsetning for å lykkes. Å fokusere på hvordan du kan støtte andre kan også være en effektiv metode for å flytte fokuset vekk fra maten, uansett hvilken setting du måtte befinne deg i. Mitt forslag til deg denne julen kan være å velge ut én person i juleselskapene du skal på som din «hemmelige venn». Tenk gjennom hva du kan gjøre for at nettopp denne personen skal få en spesielt hyggelig kveld. Kanskje du kan hjelpe verten ute på kjøkkenet, eller holde et ekstra øye med noen av barna som er tilstede, eller tilby deg å være kveldens julenisse? Flytt fokuset fra alt du ikke kan spise til hvordan du kan hjelpe andre. Det lover jeg vil gi stor effekt.

3. Visualiser! Mitt tredje tips er å bruke to minutter på å visualisere hvordan du kommer til å følge deg når julekvelden er over, og du har dine klare linjer i behold. Hvor kommer du til å være da? Hva har du på deg? Hvor bredt kommer du til å smile? Se for deg denne situasjonen, og putt på så mange detaljer som mulig. Denne teknikken vil øke dine sjanser for å lykkes.

Husk også at du kan bli med på LIVE-sendingen på Facebook neste onsdag, 27. desember kl. 13, hvor vi oppsummerer hvordan disse juledagene har vært. Legg det inn i planen, så kan du legge igjen din personlige julerapport i kommentarfeltet, så jeg hører hvordan det har gått med deg disse dagene.

I videoen gir jeg også konkrete tips om hvordan du kan veie opp ribbe og pinnekjøtt, og en annen strategi du kan følge dersom du ikke ønsker å veie opp maten når du er i selskap hos andre.

Uansett hvordan du velger å feire denne høytiden, vil jeg benytte anledningen til å ønske de og dine en riktig god jul!

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top