Dette er skummelt… men jeg gjør det likevel!

I desember i fjor la jeg for første gang ut en liten videosnutt av meg selv på Facebook. Det var skummelt. Siden har jeg gjort det, igjen og igjen. Og vet du hva? Jeg synes fortsatt det er skummelt.

Mitt motto for 2017 å faktisk å gjøre noe skummelt hver dag!

Nå lager jeg faktisk en ukentlig direktesending på Facebook-siden Spis deg fri hver onsdag kl. 13, hvor jeg svarer på spørsmål fra lesere og seere. Selv om det er skummelt, har jeg nesten begynt å like det. Å være «på direkten» er litt gøy!

Kanskje så du dagens LIVE-sending? Her forteller jeg om hva som er den vanligste grunnen til at folk ikke lykkes, når de ønsker å gjøre en endring. Jeg har opplevd det selv, mange ganger.

Mon tro om du også kan kjenne deg igjen?

Klikk her for å se opptak av dagens Facebook-sending!

Og så har jeg en liten nyhet: Siden vi nærmer oss jul har jeg bestemt meg for å lage en #JULEKALENDER på Facebook-siden vår! Hver dag i desember vil jeg legge ut en video hvor jeg deler gode tips og historier.

Har du noen ønsker om temaer du ønsker at jeg skal ta opp? Send en mail til support@spisdegfri.no merket JULEKALENDER.

Over til ukens spørsmål. Laila (54) har sendt meg denne meldingen:
«Var så godt i gang, men havnet på sukkerkjøret igjen etter en bursdag. Gikk opp kiloene igjen. Nå sliter jeg med å komme igang igjen. Har du tips til hvordan jeg skal klare å motivere meg til ny start? Jeg er helt fortvilet »

Mitt svar til Laila:
Jeg skjønner så godt hvordan du har det. Kan jeg spørre om du har meldt deg på et kurs? Hvis ikke, er det noe jeg virkelig vil anbefale. Å få støtte fra en gruppe mennesker, som vet hvordan du har det og heier deg frem, er uvurderlig.

Klikk her for å se hvilke kurs som finnes!

Hvis et kurs ikke er et alternativ for deg, kan løsningen være å alliere deg med noen – ektefelle, venninner, kolleger – og bestemme dere for å gjøre dette sammen. Avhengighet av sukker og/eller andre substanser handler i stor grad om isolasjon. Ved å bryte denne isolasjonen, vil du ha større muligheter for å lykkes.

En annen god nyhet er at du faktisk HAR bevist overfor deg selv at dette er mulig, fordi du har gjort det før. Du trenger altså ikke å være i tvil om at det fungerer.

Ut i fra det lille du forteller, høres det ut som om det sosial støtte du trenger mer av. Det kan du altså få ved å alliere deg med noen mennesker du stoler på – eller melde deg på et grunnkurs. Det neste starter i januar, og du finner mer info her: https://www.spisdegfri.no/kurs/

* * *

Etter forrige ukes Black Friday-tilbud fikk jeg denne mailen fra Mari-Ann. Hun skriver:
«Takk for et flott tilbud som jeg velger å benytte meg av. Altså årets julegave fra meg selv til meg selv. (…) Jeg har jo aldri klart å fullføre noe slankekurs i mitt liv. Jeg er en starter, men kommer aldri i mål. Jeg har lest boka, og er veldig både inspirert og motivert av alle historiene til disse flotte damene.(…)

Min største bonus vil være om jeg kunne få et bedre søvnmønster, og ikke våkne i 04 -05 tiden hver dag for så å sovne rundt 06 og være “dau trøtt”. Jeg klarer ikke å starte for fullt med dette nå, da her for mye representasjon på kveldstid og i arbeidstiden. Jeg må ha det roligere og mer kontroll over dagene mine før jeg går i gang.

Skal på juleferie 16.12, så da er det litt bedre. Jeg holder på i det små med mindre sukker og mel. Alkohol er jeg veldig av og på, med både korte og lange intervaller uten, avhengig av jobb og ferier. Problemet med å drikke for meg er at jeg blir “supersulten” dagen etterpå, selv etter et par glass vin. Jeg kan spise en hel ku/gris/sau, hva som helst og særlig hvis det er usunt. Eier ikke metthetsfølelse.

Over til noe annet. Jeg pleier å ha et “hårete mål” hvert år, for meg selv, for å huske årene. Som for eksempel, leseår, lære meg å spille piano, shoppingfri, div fysiske mål/prestasjoner, reiser, osv. Slanking er ikke med på denne avtalen. Husker jeg leste om deg og shoppingfri, og jeg klarte meg helt til slutten av september, da gikk det ikke lenger, og det ble kjøpt en del klær og stæsj til huset. I ettertid var det en vekker for hva jeg bruker penger på. Kanskje det blir sånn med BLE også? Om ikke 20 kg så kanskje 10 lettere?»

Mitt svar til Mari-Ann:
Tusen takk for din tilbakemelding, dette var veldig hyggelig å lese. Så fint å se at du velger å gi deg selv denne julegaven, jeg håper du blir fornøyd. Hold meg oppdatert om hvordan det går.

Jeg har også veldig sansen for det du beskriver rundt alkohol og shopping. Det er først når vi stopper opp og observerer hvordan vanene våre påvirker oss, at vi kan velge å gjøre en endring.

For min del startet det med at jeg valgte vekk shopping, senere alkohol før jeg valgte å endre vanene mine rundt mat. I sum er det ingen tvil om at disse endringene har gitt meg et mye lettere liv, både fysisk, materielt og åndelig.

At flere velger å utforske disse temaene, gir meg masse inspirasjon og pågangsmot til å fortsette dette arbeidet. Så – TAKK! for din tilbakemelding. Den betyr mer enn du aner.

* * *
Har du noe du gjerne skulle fått svar på? Send en mail til irina@irinalee.no . Alle får svar i nyhetsbrevet.

Håper å høre fra deg!
Beste hilsen Irina
ps. Klikk og «lik» Facebook-siden Spis deg fri, så du får glede av årets julekalender…

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top