“Høres for godt ut til å være sant”

Har du fått med deg at jeg har startet en ukentlig direktesending? Hver onsdag kl. 13 svarer jeg på spørsmål som kommer inn, direkte på Facebook-siden Spis deg fri. 

Klikk her for å se dagens sending!

Vit også at du kan velge å bli varslet når sendingen begynner, så får du en liten påminnelse når du kan stille spørsmål på direkten.

Elsa Birgit har sendt meg en mail den siste uken. Hun skriver:

«Hei, dette høres for godt ut til å være sant. Hvordan skal jeg få motivasjon til å kutte ut alt sukker? Har alltid spist mye brød. Har prøvd opplegg der brød kuttes, men har ikke greid det over tid? Hvilken info får jeg på dette, som gjør at jeg greier å styre meg?»

Mitt svar til Elsa Birgit:

Jeg skjønner deg veldig, veldig godt. Du skal vite at jeg ALDRI har testet Atkins eller lavkarbo av nøyaktig samme grunn. Jeg VISSTE at jeg aldri kom til å klare å kutte ut brød og pasta, derfor var det ikke vits i å prøve en gang. Men tro meg – når du skjønner hvordan din hjerne reagerer på sukker og mel, forstår du også hvorfor det kan oppleves så befriende å kutte det ut. Og da snakker jeg om å kutte ut ALLE former for sukker og mel.

Du vil finne mange artikler om dette på bloggen og på FB-siden Spis deg fri. Mitt beste råd til deg vil likevel være å kjøpe boken: http://bit.ly/spisdegfri

Boken vil gi deg den fullstendige forklaringen på hvordan denne metoden fungerer. Hvis du senere blir motivert til å gi det forsøk, kan du vurdere å melde deg på introkurset, som du finner her: http://kurs.spisdegfri.no/p/introkurs

* * *

Jeg har også fått inn et spørsmål fra Grete:

«Eg går på mengde for vektnedgang, men blir så svolten etter tre timar! Kan eg auke litt grønnsaker, eller andre forslag?»

Mitt svar til Grete:

Hvis du per i dag velger veldig «lettere» grønnsaker, som salat, kan jeg anbefale deg å velge «tyngre» grønnsaker, som gulrot og rødbet. Du kan velge å erstatte 6 oz med frukt til lunsj med 6 oz grønnsaker, og se om det hjelper.

Etter tre timers faste er det heller ikke uvanlig at kroppen begynner å bli litt sulten, men pass på at det ikke går særlig mer enn 4-5 timer mellom dine måltider.

Vit at det ikke er farlig å være sulten. Som Susan sier: «Ingen har sultet ihjel mellom lunsj og middag.»

* * *

Trine (43) har sendt meg en mail. Hun skriver:

«Hei Irina. Takk for den fine boken og all god hjelp:) 

I ditt nyhetsbrev forrige uke svarte du Laila som syns 10 ounces grønnsaker til lunsj og middag er for mye.

Jeg trodde det skulle være 6 ounces grønnsaker til både lunsj og middag og får det ikke til å gå opp? Selv om jeg plusser på 6 ounces frukt til lunsj eller 8 ounces salat til middag blir det fortsatt ikke 10. Er det noe jeg har misforstått? På forhånd takk for svar.»

Mitt svar til Trine:

Takk for mail – det er veldig fint at du spør, for mitt svar var åpenbart veldig uklart! Det stemmer at lunsjporsjonen i utgangspunktet er 6 oz, mens til middag skal man spise 8 oz + 6 oz med grønt og salat, det vil si 14 oz til sammen. Svært mange velger å flytte 4 oz med grønt fra middag til lunsj, slik at man spiser 10 + 10 oz til lunsj og middag.

Hvis man velger å følge denne varianten, skal man forplikte seg til å følge denne matplanen i minst 14 dager. Det er altså ikke mulig å «hoppe mellom» de to variantene fra dag til dag. Det var bakgrunnen for mitt svar til Laila.

Mailen fra Trine minner meg om mitt motto for dette nyhetsbrevet: Det finnes ikke dumme spørsmål. Bortsett fra de som ikke blir stilt!

Så hvis du lurer på noe, eller synes noe av det jeg har skrevet i nyhetsbrevet virker uforståelig eller selvmotsigende, så send meg en mail. Jeg vil gjerne høre fra deg!

Ellers kan jeg avsløre at jeg holder på å forberede en stor nyhet, som jeg gleder meg til å dele med deg i neste ukes nyhetsbrev! Nyheten kommer til å bli offentliggjort i neste ukes LIVE-sending på Facebook, så husk å like FB-siden Spis deg fri hvis du vil være blant de første som får vite om dette…

Da ønsker jeg deg en fortsatt fin uke!
Beste hilsen Irina

ps. Hvis du bor i Oslo, er du invitert til et informasjonsmøte mandag 13. november, kl. 17.30. Temaet for dette møtet vil være det neste «fysiske» Spis deg fri-kurset, som starter opp i Oslo veldig snart. Møtet på mandag er gratis og uforpliktende. Klikk her for å melde deg på eller send en mail til support@spisdegfri.no

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top