“Jeg ønsker et fysisk kurs”

Jeg må bare si tusen takk til alle som har svart på spørreundersøkelsen jeg sendte ut i forrige uke, hvor jeg ba om tilbakemeldinger fra dere som ikke meldte dere på kurset.

Hvis du ikke har svart ennå, vil jeg gjerne høre fra deg. Dine svar er anonyme og det tar ca. 2 minutter å delta:

Klikk her for å fylle ut spørreskjemaet!
(Alle som sender inn svar er med i trekningen av et gratis grunnkurs!)

Dette spørreskjemaet gir meg verdifulle tilbakemeldinger om hva dere liker, hva dere ikke liker og hva dere vil ha mer. Noen av disse tingene kunne jeg kanskje ha «gjettet meg til». Men det aller meste er ideer og innspill jeg ikke ville ha kommet på selv. Derfor blir jeg veldig glad hvis du vil fylle ut skjemaet.

Her er noen av tilbakemeldingene jeg har fått foreløpig:
«Kurset er for dyrt» / «Jeg har ikke råd til å ta kurset»
Det har jeg full forståelse for. Jeg skjønner at kursavgiften innebærer en stor økonomisk investering. Derfor er jeg glad for at kurset ikke er nødvendig for å lykkes med denne metoden!

Du har flere alternativer:
Du kan lese og følge nyhetsbrevet og FB-siden Spis deg fri, hvor du vil få stadig påfyll av kunnskap, tips og inspirasjon.

Du kan kjøpe boken Spis deg fri, både som papirbok og som ebok. Den finnes i bokhandlere over hele landet og kan også bestilles på nett.

Klikk her for å bestille boken.

I tillegg finnes boken allerede i mange av landets offentlige bibliotek. Det betyr at du kan lese den helt gratis! I Oslo har Deichmanske bibliotek flere eksemplar. Dersom ditt bibliotek ikke har tatt inn boken, kan du be dem om å bestille den.

Et annet alternativ er at du kan melde deg på introkurset, som koster ¼ av grunnkurset. Hvis du trenger hjelp til å komme i gang, og få tips om hva du skal spise, hvordan du kan planlegge, handle maten og ikke minst lage maten, kan jeg anbefale dette alternativet.

Klikk her for melde deg på introkurset.

Som en har skrevet i spørreskjemaet: «Jeg kjøpte boken og fikk introkurset med veldig gode tips. Jeg gikk ned 10 kg på 40 dager, litt saktere nedgang no, men ingen slurverier!»

En annen spør om følgende:
«Jeg er ikke overvektig, lurer da på om kurset er for meg også eller er det hovedsakelig til overvektige?»

Dette er et godt spørsmål! Da jeg startet var jeg sikker på at de fleste andre som deltok, skulle være overvektige – slik jeg selv var. Jeg klarte rett og slett ikke å forestille meg at det kunne finnes andre grunner til at folk kunne være motivert til å legge om kostholdet såpass radikalt, som denne metoden faktisk innebærer.

Men – jeg tok feil! Overvekt er kun én av flere faktorer som gjør folk interessert i denne livsstilen.

Jeg har registrert to andre grupper, som utmerker seg: Den første gruppen består av mennesker som sliter med cravings, enten til mel eller sukker. Mange av disse er normalvektige, og enkelte også undervektige.

Den andre gruppen er mennesker som sliter med kostholdsrelaterte sykdommer, som diabetes II, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og liknende. Heller ikke alle i denne gruppen er overvektige. Kjæresten min, Robert, tilhører denne kategorien. Han ble motivert til å legge om kostholdet av hensyn til høyt kolesterol og lavt stoffskifte.

Med andre ord: Det finnes mange ulike grunner til at folk velger å følge Spis deg fri-metoden. Overvekt er kun én av dem.

Antall mailer irriterer enkelte. En skriver:
«Jeg ble «bombardert» med lange mailer fra deg og Susan, og det liker jeg ikke. Spesielt mailene fra Susan har jeg ikke bedt om å få. De er veldig amerikanske i formen med mye info om henne som gjentas og gjentas og ellers lite informasjon om hva kurset består av. Hemmelighold til man har betalt virker ikke tillitsskapende.»

Følelsen av å bli «bombardert» vet jeg at flere kan kjenne seg igjen i. Det er ikke greit, sånn skal det ikke være. Helt nederst i alle mailer som sendes ut, enten det er fra Susan eller fra meg, finnes det en lenke hvor det står unsubscribe (avmelding). Trykk på denne hvis du ikke ønsker å motta flere mailer.

Husk også at hennes mailer ikke har noe med mitt nyhetsbrev å gjøre. Du kan altså trykke unsubscribe på hennes mailer, og fortsatt motta dette ukentlige nyhetsbrevet fra meg.

Jeg vet også at mange videresender disse nyhetsbrevene til venner og familie. Hvis du har mottatt denne eposten fra en venn, og ønsker å bli abonnent (gratis), kan du melde deg på her: https://www.spisdegfri.no/nyhetsbrev-pamelding

En skriver: «Mest redd for at det skal bli som alle andre betalte kurs, at jeg feiler igjen.»
En annen uttrykker det på denne måten: «Tør ikke, jeg har aldri klart å fullføre et kurs.»
En tredje skriver: «Det er vel det evige spørsmålet om hvorfor dette kurset skal virke mer enn de 1000 andre som finnes.»
En fjerde skriver: «Opplegget ditt virker bra, men siden det er første kurs blir det litt prøving og feiling.»

For meg uttrykker disse tilbakemeldingene i bunn og grunn det samme: Frykt og usikkerhet. Det har jeg stor forståelse for og noe jeg absolutt kan kjenne meg igjen i. Og la meg legge til:

Du har god grunn til å være skeptisk. For det finnes ikke en eneste kur som fungerer for alle!

Selv om samtlige deltakere på grunnkurset mitt skulle lykkes, ville ikke det være noen garanti for at du vil lykkes hvis du melder deg på neste gang. Så brutal er sannheten.

Etter å ha jobbet med denne metoden i over to år, og fulgt hundrevis av deltakere på nært hold, har jeg sett noen fellestrekk hos dem som ikke får det til:

* De ber ikke om hjelp.
* De har ikke nok sosial støtte rundt seg.
* De følger ikke programmet. Altså: De bryter en eller flere av de fire «Bright Lines».
* De prioriterer andre andre ting enn mat og planlegging av måltider i sin hverdag.

I motsatt ende har jeg sett flere fellestrekk hos de som lykkes – på sikt:

* De deltar aktivt i programmet. Det vil si at de holder seg oppdaterer ved å lese og stille spørsmål, og bidrar ved å dele sine tips erfaringer.
* De gjør det ikke alene, men har alliert seg med noen.
* De følger linjene. Når de snubler, kommer de seg på beina igjen og fortsetter der de slapp så raskt som mulig.
* Maten kommer først. Uansett. Å få i seg riktig mengde mat til riktig tid blir for mange viktigere enn hensynet til søvn, restitusjon, familie og venner.

Et kjennetegn ved de som lykkes er altså at de etablerer rutinene rundt mat som en «grunnsten» i sin hverdag. Denne kan ikke rokkes på eller tukles med. Grunnstenen må være på plass for at alt annet skal fungere optimalt. Sånn føler jeg at det er er i mitt liv.

For meg kommer maten først. Uansett.

Synes du dette høres umulig ut? Det skjønner jeg godt. Ut i fra den tradisjonelle tankegangen om at «endring avhenger av viljestyrke» høres det vanvittig ut å skulle leve på denne måten. Grunnen til at det er mulig å få til på sikt, henger sammen med at vi gjennom denne metoden automatiserer sunne vaner, som gjør at det i løpet av svært kort tid blir lekende lett for de aller fleste.

Den beste nyheten er altså at du ikke trenger å gå på et kurs for å lykkes! Hvis du leser boken, og allierer deg med familien, kolleger eller venner, har du faktisk tilgang på alt du trenger.

Gjennom dette ukentlige nyhetsbrevet, hvor jeg svarer på dine spørsmål, har du også mulighet til å få hjelp og veiledning når du støter på utfordringer underveis.

Blant tilbakemeldingene som er kommet inn til nå, svarer faktisk 81,7 prosent at de vurderte å melde seg på kurset. Flere legger til at de «Ønsker fysisk kurs» og «Ønsker fysisk kurs, ikke nettbasert».

Min drøm er å at det skal finnes fysiske Spis deg fri-kurs over hele landet, hvor folk som følger denne metoden kan møtes. Det vil selvsagt ta tid å bygge opp, og innimellom tenker jeg at det er en umulig oppgave. Jeg har likevel bestemt meg for å begynne. Her og nå – i Oslo.

Hvis du har lyst til å vite mer om dette, så sett navnet ditt på ventelisten, som du finner nederst på denne siden: https://www.spisdegfri.no/kurs/

Alle detaljer er ikke på plass ennå, men vil bli avklart i løpet av de nærmeste ukene. De som melder sin interesse vil bli invitert til en uforpliktende informasjonskveld i Oslo i løpet av november.

Klikk her for å sette navnet ditt på ventelisten (linken ligger nederst på siden).

Helt til slutt vil jeg besvare et spørsmål, som mange har sendt meg:

«Hva skjer med The Daily Companion?»
Appen The Daily Companion, som står omtalt flere steder i Spis deg fri-boken, er utviklet av Susan og hennes team. Jeg har altså ikke noe med denne å gjøre. Det jeg derimot vet, er at utviklingen av appen dessverre er blitt forsinket.

Jeg kommer til å legge ut en oppdatering så snart jeg vet noe mer, både i nyhetsbrevet og på Facebook-siden Spis deg fri. Så følg med her: www.fb.com/spisdegfri

Da ønsker jeg deg en fortsatt fin uke! Husk at du kan sende dine spørsmål til support@spisdegfri.no dersom du lurer på noe. Alle får svar i nyhetsbrevet.

Beste hilsen Irina
ps. Har du sett alle suksesshistoriene om Spis deg fri som har blitt referert i mediene denne høsten? Ta en titt her: http://bit.ly/suksesshistorier Sjekk også denne YouTube-videoen: https://youtu.be/x6VUGu2kIQA

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top