Den største feilen folk gjør når de vil ned i vekt

Det som fikk meg «hektet» på dette programmet for to år siden, var et videoforedrag med Susan Peirce Thompson der hun forklarer hva som er den vanligste feilen folk gjør når de forsøker å gå ned i vekt.

Klikk her for å se videoen!

Da jeg hørte hennes forklaring på hvorfor jeg burde kutte ut treningen for å lykkes med vektnedgangen, kjente jeg en stor lettelse. Tenk hvis det virkelig fantes en løsning som ikke innebar endeløse timer med trening og svette. Det hørtes nesten for godt ut til å være sant.

De siste ti årene før jeg fant Bright Line Eating forsøkt jeg nemlig alle mulige former for trening. Målet mitt var ikke å komme i form. Målet mitt var å gå ned i vekt.

Jeg prøvde det meste: Yoga, personlig trener, aerobic, styrketrening, jogging, skritteller, 10-kilometerløp, halvmaraton… Og jeg ble faktisk i veldig god form. Men vekten sto stille. Det kunne hende at jeg gikk ned noen kilo i en kort periode, men så kom kiloene alltid krypende tilbake igjen. Uten unntak. I perioder gikk den til og med opp!

Alt dette har en logisk forklaring, og det handler om viljestyrken vår. Da jeg hørte Susan snakke om dette, fikk jeg for første gang en forklaring på hvorfor trening kan virke mot sin hensikt, hvis målet er å bli lettere.

Klikk her for å se videoen nå. 

Jeg er sikker på at mange biter vil falle på plass for deg også, etter at du har hørt dette. Denne videoen vil bare være tilgjengelig i en kort periode, så jeg vil anbefale deg å ta en titt i løpet av de nærmeste dagene.

* * *

Spørsmål og svar
Det har kommet inn mange spørsmål om hvordan man skal lese innholdsfortegnelsen på forskjellige matvarer. Aina lurer på hvordan hun skal lese innholdsfortegnelsen på økologiske salat- og grytebønner.

Aina skriver:
«På esken står det: «energi» og under energi står det «fett» og under fett står det «hvorav mettede fettsyrer». Under der står det «karbohydrater», og under karbohydrater står det «hvorav sukkerarter». Da er mitt spørsmål: Står sukkerarter som nr tre eller nr fem?»

Her er mitt svar til Aina:
Jeg skjønner at dette er forvirrende, men du leser på feil sted. Du må sjekke innholdsfortegnelsen, der det står listet opp hvilke typer mat og tilsetningsstoffer som finnes i den aktuelle matvaren. Vi ser ikke på næringsinnholdet, som er det du referer til.

Håper det var oppklarende!

* * *

Kari har et beslektet spørsmål. Hun skriver:

«Takk for for god informasjon til introkurset. Jeg lurer på når det i innholdsfortegnelsen står karbohydrat innhold og under der står hvorav sukkerarter og antall gram. Er det tillatt å spise den varen da? Er det noen grense for hvor stor/liten mengde sukkerarter som er tillatt? F.eks youghurt naturell, som du viser at du bruker i videoen, har 5,6 g sukkerarter.»

Mitt svar til Kari:

Takk for godt spørsmål. Vi ser i utgangspunktet ikke på næringsinnholdet, men leser listen over ingredienser. Hvis det ikke står sukker eller mel blant de tre første ingrediensene, kan du spise det. Hvis du ser på naturell yoghurt, vil du se at den ikke har sukker som noen av ingrediensene.

* * *

Anja spør om følgende:
«Kan man spise jordskokk, som grønnsak?»

Mitt svar til Anja:
Godt spørsmål! Jordskokk regnes faktisk som korn, altså på linje med potet.

* * *

Anne Lise skriver:
«Jeg har en oppskrift på knekkebrød og lurer på om det er OK å spise.
4 dl havregryn
4 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
5 dl linfrø
ca.8 dl vann
1 Ts salt
Ca.30 stk»

Mitt svar til Anne Lise:
Oppskriften din består nesten utelukkende av frø, så den enkleste måten å regne dette på, vil være som protein. Da kan du veie opp 2 oz med knekkebrød (vil tippe at det blir ca 1-2 knekkebrød), og regne det som 1 porsjon protein.

* * *
I begynnelsen av september lanserte jeg et nettbasert introkurs, der jeg forklarer hva jeg spiser, hvordan jeg planlegger innkjøpene mine, og hvordan jeg lager maten min. Du finner mer info om kurset her: http://kurs.spisdegfri.no

I disse dager tilbyr jeg også interaktive telefonmøter til alle som deltar på introkurset, hvor du kan få svar på dine spørsmål. Det neste telefonmøtet blir søndag 24. september kl. 13-14. Møtet er åpent for alle som deltar på introkurset. Opptaket fra tidligere telefonmøter vil også være tilgjengelig for kursdeltakere.

Klikk her for melde deg på introkurset.

Husk også at du kan sende meg en mail, dersom du har spørsmål. Alle får svar i nyhetsbrevet!

Beste hilsen Irina
ps. Hvis du har lest helt hit, uten å ha klikket på linken til Susan videoforedrag om trening og vekttap, vil jeg på det varmeste anbefale deg at du gjør det nå. Klikk her for å se videoen!

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top