Er du villig til å følge Hippokrates’ råd?

Hippokrates omtales gjerne som «legekunstens far», og regnes for å være en av de viktigste personene i medisinens historie. I dag leste jeg et sitat av den greske legenden, som fikk meg til å tenke på Brigt Line Eating:

«If someone wishes for good health, one must first ask oneself if he is ready to do away with the reasons for his illness. Only then is it possible to help him.»

(Fritt oversatt blir det noe sånt som dette: «Hvis noen ønsker seg god helse, må man først spørre om han er villig til å gjøre noe med årsakene til hans sykdom. Bare da vil det være mulig å hjelpe ham.»)

I veldig mange år visste ikke jeg hva som var «årsaken til min sykdom». Det var takket være Susan at jeg forsto at sammenhengen mellom overvekt og sukker og mel. Mine egne erfaringer gjennom flere tiår bekreftet hennes påstander. For meg var det ikke mulig å stole på viljestyrken for å gjøre en endring, så lenge sukker og mel var en del av kosten. Disse to raffinerte ingrediensene hadde nemlig større makt over min hjerne enn jeg klarte å beskytte meg mot!

Da jeg fikk denne kunnskapen og ble klar over sammenhengen, var det ikke så veldig vanskelig å bli villig til å gjøre en endring. Uten Susans forklaring på hvordan disse substansene påvirker hjernen, ville jeg nok aldri vært i stand til å ta det «drastiske» valget om å kutte dem ut. Helt. For godt.

Så moralen i denne historien må være: Jeg kan ikke ta ansvar for noe jeg ikke vet. Det betyr også at kunnskap medfører ansvar. Når jeg har fått vite, er det opp til meg å ta et valg. Jeg kan velge å ta ansvar for det jeg har lært. Eller jeg kan velge å la være. I dag er jeg takknemlig for at jeg valgte å ha tillit til Susan, og at jeg fulgte hennes anbefaling…

Siden forrige nyhetsbrev, har jeg fått flere tilbakemeldinger fra personer som nylig har oppdaget Bright Line Eating.

Ingelill skriver:
«Hei er så inspirert, og DETTE virker! Jeg skal kjøpe ny vekt i dag, men kjenner at jeg har gått ned. Innser at jeg ikke var klar i fjor da jeg kjøpte pakken, som viste seg å være selvstarter-pakken, ser jeg nå. Men dette er det riktige for meg.

Det er befriende å kun spise det man har bestemt seg for, og ikke noe annet eller mer. Jeg kjenner dette psykologiske båndet til mat holder på å opphøre!

Jeg plukker dessuten opp så mye livsvisdom i det Susan sier, hun er så klok!!!! Skjønner hvor mye forskning, grubling, prøving og feiling som ligger bak. Og – DU er råtøff, er så glad på dine vegne, at du får spre dette her og lykkes med det. Smask»

Mitt svar:
Tusen takk, Ingelill – du er rå! Jeg blir bare så glad på tanken av alt det gode du har i vente. Gled deg!!

* * *

Liv skriver:
«Nå har jeg meldt meg på Boot campen med skrekkblandet fryd! Har ikke så mange kilo å kvitte meg med, men ønsker noen kilo ned – og ikke minst: bli der! Er rød paprika en godkjent grønnsak? Jeg ser den ikke på listen over grønnsaker!»

Hei, Liv!
Velkommen til BLE – og gratulerer med et modig valg. Rød paprika er tillatt. Alt av fersk frukt og grønnsaker er lov, det er bare å nyte hver bit.

* * *

Anne-Marie (63) skriver dette:
«Her om dagen mener jeg at du sendte ut en mail som inneholdt oppskrift på pesto. Jeg så det bare i forbifarten på jobben og gledet meg til å lese resten av mailen senere. Men da «senere» inntraff, fant jeg ikke mailen. Er det jeg som surrer og har slettet mailen ufrivillig, eller stemmer det at du sendte en slik mail? Hvis det siste er tilfelle, kan jeg få den en gang til?

Ellers synes jeg det er så flott med din bestemmelse om å dele alt som er godt for oss mennesker – og som du erfarer – med deg. Takk for det!»

Hei, Anne Marie!
Tusen takk for din tilbakemelding, det var veldig hyggelig å høre. Jeg delte pesto-oppskriften på Facebook-siden til Spis deg fri. Den finner du her: https://www.facebook.com/spisdegfri/?fref=ts

 

Husk at du alltid kan sende meg en mail med dine spørsmål. Alle får svar!

Vi sees!
Beste hilsen Irina

 

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Scroll to Top